Elbistan Ultra Maratonu tescillendi

Atletizm Federasyonu, Elbistan Ultra Maratonu'nu 2012 faaliyet raporunun içine dahil etti ve tescilledi.

NTV Spor 05.12.2011 - 13:00
Elbistan Ultra Maratonu tescillendi

Türkiye Atletizm Federasyonu, Elbistan Ultra Maratonu'nu tescilleyerek, 2012 faaliyet programına aldı.

Federasyonun, Elbistan'da 3 yıldan beri koşulan ultra maratonu tescillemesi ve faaliyet takvimine alması nedeniyle, Elbistan Ultra Maratonu uluslararası boyut kazandı.

Elbistan Gençlik ve Spor Müdürü Hulusi Alagöz, astım hastası Elbistanlı sporcu İbrahim Şahin'in 2 Kasım 2011 Elbistan'da koştuğu 172 kilometrelik ultra maratonun ardından, Atletizm Federasyonu ile görüşmelere başladıklarını ve bu görüşmelerin ardından Elbistan Ultra Maratonu'nun 1 Aralık 2011 tarihi itibari ile tescillendiğini söyledi.

Alagöz, "Sporcumuz İbrahim Şahin 3 yıldan beri Elbistan'da ultra maraton koşuyor. Bu yılki koşusunun ardından İlçe Müdürlüğü olarak Atletizm Federasyonu ile görüşmelere başladık. Tüm yazışmaları gerçekleştirdik. Yapılan işlemlerin ardından Atletizm Federasyonu Elbistan Ultra Maratonunu tescilleyerek, resmi statü kazandırdı. Artık her yıl Elbistan'da ultra maraton koşulacak ve bu koşuya diğer ülkelerden de sporcular katılabilecek. Bu büyük bir mutluluk kaynağıdır. İsmi (4. Uluslararası Elbistan Ultra Maratonu) olarak tescil edilen maratonun ilki 6 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu gelişme, Elbistan'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Elbistanlu astım hastası ultra maraton koşucusu İbrahim Şahin ise 3 yıllık uğraşının sonunda Elbistan Ultra Maratonu'nun tescillenmesinin çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Şahin, "Elbistan'da ultra maraton koşmak, bir sevda olacak. Sevda olacak. Çünkü Elbistan Ultra Maratonu, dünyadaki 500 ultra maraton parkuru içinde uzunluk bakımından 170 kilometre ile üçüncü sırada, 24 saat zaman sınırlamasından dolayı ise birinci sırada, yani dünyanın en hızlı ultra maratonu oluyor. Bunun onurunu ve gururunu hep birlikte yaşayacağız. Elbistanımız'a, bölgemize ve Türkiye'ye ve tüm insanlığa hayırlı olsun" dedi.

Elbistan'da ilk defa 11 Ekim 2009'te, doğup büyüdüğü Karahasanuşağı köyünden başlayarak 111 kilometrelik parkuru 13 saatte koşan 48 yaşındaki sporcu İbrahim Şahin, hedefe ulaşabilmek amacıyla 2010 yılında 126 kilometre, 2011 yılı Kasım ayında ise 172 kilometrelik parkuru 22 saatte koşarak hem dünyanın en hızlı ultra maratonunu koştu, hem de Atletizm Federasyonu'nun dikkatini çekmeyi başardı.

Sayfa Yükleniyor...