Football Manager artık tamamen Türkçe!

Türkiye'de ve dünyada, futbolseverlerin bağımlısı olduğu Football Manager, oyunun resmi fan sitesinin başlattığı bir proje ile artık tamamen Türkçe olacak. Proje kapsamında, yüzlerce gönüllü çeviri için çalışıyor.

NTV Spor 18.01.2012 - 13:15
Football Manager artık tamamen Türkçe!
Türkiye'de ve dünyada, futbolseverlerin bağımlısı olduğu Football Manager'in yıllardır en büyük sorunu Türkçe dil desteğinin olmamasıydı.
 
FMGraphics.net adlı internet sitesinin başlattığı organizasyon ile artık bu fenomen oyun, Türkçe olarak oynanacak.
 
Football Manager Türkiye resmi fan sitesinde, bu sene yapılacak çeviri için tüm oyun severlerin aktif olarak katılımını sağladı. 23 Ekim'de başlatılan çalışmada, Türkçe yamanın yaklaşık %70'lik kısmı tamamlandı.
 
Amatör çevirilerin kabul edilmediği projede, akademisyenler ve öğrenciler dahil, birçok farklı meslek grubundan insanlar çeviri yaptı.
 
Menajerlik oyununun yapımcı firmasının Türkçe dil seçeneğini, oyunun içinde sunmamasından dolayı böyle bir ihtiyacın ortaya çıktığını ifade eden site yöneticisi Ade Özkür, "Yapımcı firma, Türkiye'de yeterli orijinal Football Manager satılmadığı gerekçesiyle 2005'ten bu yana oyunda Türkçe dil desteğini sağlamıyor. Son yıllarda FMGraphics.net olarak bu konuda tek başımıza kararlı bir şekilde dil dosyalarını yayınlamaya devam ediyoruz. Oyunun kesinlikle orjinal alınmasını tavsiye ediyoruz. Korsan oyunlara, projelerimizde kesinlikle destek vermiyoruz. Oyunu orjinal alıp, Türkçe olarak oynamak isteyenler için harika bir fırsat yaratıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Football Manager 2012 dil dosyasında, 46 bin 400 cümle bulunuyor. Birçoğu paragraf uzunluğunda olan cümlelerin çevirisi için, bu projede başta üniversite öğrencileri olmak üzere, çok sayıda gönüllü çalışıyor.

Sayfa Yükleniyor...