Taha Akgül Avrupa şampiyonu

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 120 kiloda Taha Akgül, finalde Macar rakibi Daniel Ligeti'yi yenerek şampiyon oldu.

NTV Spor 08.03.2012 - 21:57
Taha Akgül Avrupa şampiyonu

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 120 kiloda Taha Akgül, Avrupa şampiyonu oldu.

İlk turda Sırbistan'dan Predrog Budic'i 2-0 (2-0/7-3) yenerek bir üst tura çıkan Akgül, ikinci turda Almanya'dan Niick Matuhin'i de 2-0 (1-0/1-0) yendi.

Akgül'ün çeyrek finaldeki rakibi Rusya'dan Bahtiyar Ahmedov oldu. Ahmedov, bir önceki müsabakada sakatlandığı için mindere çıkamayınca Taha Akgül hükmen galip geldi.

Taha Akgül, daha sonra grup finali için Beluras'tan İhar Dziatko ile karşılaştı. Müsabakanın ilk devresini 2-0 galip biten Akgül, ikinci devrede rakibini tuşlamayı başardı ve finalist oldu.

Akgül, finalde Macaristan'dan Daniel Ligeti ile altın madalya mücadelesine çıktı. Oldukça çekişmeli geçen maçı 2-0 (3-0/3-2) kazanan Akgül, altın madalyaya ulaşarak, Avrupa şampiyonu oldu.

ÇEKER: ZİRVEYE ÇIKACAĞIZ

Taha Akgül'ün şampiyon olmasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 60 kilo dışında bütün kategorilerde final maçı yapma heyecanını yaşadıklarını belirterek, ''Çok güçlü rakiplerle karşılaştık. Final demek Türk güreşinin şahlanışı demek. Ekibimiz çok güzel çalışıyor. Devletimizin desteği arkamızda. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. İnşallah bu madalyanın devamı olimpiyatlarda da olur. Ben sporcu, teknik kadro ve milletime güveniyorum. Bu millet bize güvenmeye devam etsin. Bu genç kadro ile önümüzdeki 10 yılı garantileyeceğiz. Biz 'yerinden yöneteceğiz' dedik, 'iyi yöneteceğiz' dedik ve bunu başardık. Türk güreşinin geleceği parlak ve en kısa zamanda zirveye çıkacaktır'' dedi.

Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yakup Topuz da altın madalya kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, ''Çok güzel güreştik. Bu başarı inşallah olimpiyat elemelerine de yansır. Burada moral bulduk. Bundan sonra en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanacağız. Bize destek veren ve dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz'' diye konuştu.

120 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Taha Akgül ise düzenlenen madalya töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, Türk bayrağını göndere çektirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek ''Benim ilk şampiyonluğum oldu. İnşallah olimpiyatlarda devam gelir. Madalyayı Türk milletine armağan ediyorum'' dedi.

Şampiyonada, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 74 kiloda Soner Demirtaş, kilosunda Azeri Alexander Gostiev ile bronz madalya için mindere çıktı.

Bronz madalya mücadelesinde Demirtaş, Azeri rakibine yenilerek Avrupa 5'ncisi oldu. Bu kiloda Rusya'dan Denis Tsargush altın, Gürcistan'dan David Khutsishvili gümüş, Azerbaycan'dan Alexander Taymurayovic ve Ukrayna'dan Oleg Bilotserkivskyi ise bronz madalyaların sahibi oldu.

Bayanlar 55 kiloda Ukrayna'dan Nataliya Synyshyn altın madalyayı elde ederken, İsveç'den Sofia Magdalena Mattsson gümüş madalya aldı. Bu sıklette bronz madalyalar Romanya'dan Ana Maria Paval ve Yunanistan'dan Maria Prevolarakı'nin oldu. Türk güreşçi Zeynep Yıldırım ise 17. sırada yer aldı.

Bayanlar 67 kiloda İsveçli Hanna Katerine Johansson altın madalyanın sahibi olurken, Ukrayna'dan Alla Cherkasova gümüş madalyayı aldı. Bu sıklette bronz madalyalar ise Azerbaycan'dan Nadya Sementsova ve Bulgaristan'dan Dzhanan Filipova Monalova'ya gitti. Türk güreşçi Neslihan Ulusoy 13. sırada yer aldı.

Sayfa Yükleniyor...