Aslı Çakır Alptekin tarihe geçti

Dünya Salon Atletizm Şampiyonaları tarihinde, Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran sporcu, Aslı Çakır Alptekin oldu. Milli atlet, 1500 metre finalinde, Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazanmayı başardı.

NTV Spor 10.03.2012 - 18:35
Aslı Çakır Alptekin tarihe geçti

Aslı Çakır Alptekin, Dünya Salon Şampiyonaları'nda, Türkiye'ye madalya kazandıran ilk atlet olarak tarihe geçti.

1500 metre finali düşük tempoda başladı. Kontrollü şekilde yarışan Alptekin, ilk turlarda rakiplerini geriden takip etti. Yarışı başından sonuna kadar önde götüren Genzebe Dibaba, bitime 3 tur kala tempoyu bir anda arttırdı. Dibaba'nın temposuna birçok atlet uyamadı ve kopmalar başladı.
 
Son 200 metrede atak yapan Aslı Çakır Alptekin, 3. sıraya yükseldi ve yarışı bronz madalya ile tamamladı.

Milli atlet, tarihi bir başarı elde ederken, Türkiye rekorunu da 2 gün içinde 2 kez yeniledi. Eleme serisinde 4.09.30 ile rekor kıran milli atlet, finalde bu dereceyi 4.08.74'e çekti. Aslı Çakır Alptekin, yarışma sonrası büyük bir mutluluk içindeydi. Dünya şampiyonu ise ünlü atlet Tirunesh Dibaba'nın kardeşi Genzebe Dibaba oldu. Gümüş madalya ise Faslı Meryem Alaoui Selsouli'nin oldu.

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN: ŞİMDİKİ HEDEFİM AVRUPA ŞAMPİYONASI
İstanbul'da düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metrede bronz madalya alarak, Türkiye'ye ilk salon dünya şampiyonası madalyası kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, salondaki seyircilerin coşkulu tezahüratlarının madalya kazanmasında etkili olduğunu söyledi.

Aslı Çakır Alptekin, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, Helsinki'de yapılacak Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlara dönük hazırlık yaptığını belirterek, ''Aslında bu şampiyonayla ilgili çok hazırlık yapmamıştık. Start noktasına geldiğimde madalya kazanacağım yönünde bir inanç geldi. 'Bunu başarabilirim' dedim. Son iki yüz metrede seyirciler büyük destek oldu. Güç, kuvvet geldi. Kendi ülkemde böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum. Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonası. Orada da hedefim madalya kazanmak olacak.'' dedi.

Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'de atletizm tarihine geçtiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, ''Bu gece uyuyamam'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...