Paris'in Sultan'ı! (VİDEO)

Geleneksel Paris Maratonu’nda milli atlet Sultan Haydar, kadınlarda 2'inci olarak ülkemize gümüş madalya sevinci yaşattı. Sultan Haydar 2 saat 25 dakika 9 saniyelik derecesiyle Türkiye rekorunu da kırdı.

NTV Spor 15.04.2012 - 15:52
Paris'in Sultan'ı! (VİDEO)

Geleneksel Paris Maratonu'nda milli atlet Sultan Haydar, kadınlarda 2'inci olarak ülkemize gümüş madalya sevinci yaşattı. Sultan Haydar 2 saat 25 dakika 9 saniyelik derecesiyle Türkiye rekorunu da kırdı.

Geleneksel Paris Maratonu bu yıl  36. kez koşuldu. Kadınlarda Etiyopyalı Beyene Tirfi 2 saat 21 dakika 40 saniyelik derecesiyle zafere ulaştı.
 
Kariyerinin üçüncü maratonuna çıkan milli atlet Sultan Haydar 2 saat 25 dakika 9 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kırararak 2. olmayı başardı ve ülkemize gümüş madalya sevinci yaşattı. Haydar, geçtiğimiz Ekim ayında Avrasya Maratonu'nda en başarılı Türk kadın atlet olmuştu.
 
Yarışta 3.'lüğü başka bir Etiyopyalı atlet Makda Harun elde etti.
 
Erkeklerde Kenyalı  Stanley Biwott çok rahat bir yarış sonunda 2 saat 5 dakika 12 saniyelik  lik derecesiyle altın madalya ya uzanan isim oldu. Etiyopyalı Lerraji Assefa  ile Sisay Jisa ise iki ve üçüncü sıraları aldılar.

Sayfa Yükleniyor...