Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yaz düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları'na 100 gün kala heyecan giderek artarken, kentte menekşelerle oluşturulan dev olimpiyat halkaları basına tanıtıldı.

NTV Spor 18.04.2012 - 17:11
Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yaz düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları'na 100 gün kala heyecan giderek artarken, kentte menekşelerle oluşturulan dev olimpiyat halkaları basına tanıtıldı.

Olimpiyat halkasının oluşturulduğu Londra'daki botanik parkı Kew Gardens'ta düzenlenen basın toplantısına, İngiltere'nin Kültür, Olimpiyat, Medya ve Spor Bakanı Jeremy Hunt, Spordan Sorumlu Bakan Yardımcısı Hugh Robertson, Londra Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG) Başkanı Seb Coe ve LOCOG üst Yöneticisi Paul Heighton katıldı.

Bakan Hunt, 204 ülkeden sporcuların olimpiyat oyunları için Londra'ya geleceğini belirterek, ''Bir nesle ilham kaynağı olun'' sloganıyla, olimpiyatların özellikle genç nesilleri spora teşvik etmesinin amaçlandığını ifade etti.

Olimpiyatlarla, ülkeye yapılan yatırım ve turizmin artırılmasının da hedeflendiğini kaydeden Jeremy Hunt, dünyayı, unutulmayacak bir yaz mevsiminde, harika bir şehirde ağırlamak istediklerini söyledi.

LOCOG Başkanı Coe ise ''Olimpiyatlara 100 gün kala heyecan dorukta. Beklentiler yüksek ve biz de sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız'' dedi.

Coe, şu ana kadar 42 test organizasyonundan 31'inin tamamlandığını, oyunlara kadar bütün aksaklıkların giderilmiş olacağının altını çizdi.

UÇAKLARDAN DA GÖRÜLEBİLECEK
Parkın ana giriş kapısına yakın bir alanda oluşturulan 50 metre uzunluğundaki olimpiyat halkası, bir grup gönüllü tarafından 5 günde düzenlendi.

Her bir halkanın farklı renkteki menekşelerle dizayn edildiği olimpik halka için 20 bin adet menekşe kullanıldı.

Olimpiyatların başlayacağı Temmuz ayına kadar tamamen açması planlanan menekşelerden oluşan halkanın, Londra'nın en büyük havaalanı olan Heathrow'a inen ve buradan kalkan uçaklardaki yolcular tarafından da görülebileceği belirtildi.

OLİMPİYATLAR ANISINA MEŞE AĞACI DİKİLDİ
Basın toplantısının ardından Lord Coe ve toplantıya katılanlar, olimpiyat halkasının yanına meşe ağacı dikti.

Modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Fransız pedagog, tarihçi ve sporcu Pierre de Coubertin'in 1890 yılında İngiltere'ye yaptığı ziyaret sırasında meşe ağacı dikildiği, bugün de simgesel olarak bu ağacın tercih edildiği kaydedildi.

İngiltere'nin modern olimpiyatların kuruluşundaki rolünü kutlamak için bu yıl ülkede 40 meşe fidanının dikileceği, bu fidanların Coubertin'in ziyareti sırasında dikilen ağacın palamutlarından yetiştirildiği bildirildi.

İngiltere'nin toplam 9,3 milyar sterlin kaynak ayırdığı olimpiyatlar, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Olimpiyat meşalesi ise oyunların başlamasına 70 gün kala İngiltere'de dolaştırılmaya başlanacak.

Sayfa Yükleniyor...