19 Mayıs'ta bir rekor denemesi daha!

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, 19 Mayıs'ta rekor denemesi daha yapacağını söyledi.

NTV Spor 29.04.2012 - 11:09
19 Mayıs'ta bir rekor denemesi daha!

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, yeni rekor denemesini, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yapacak.

Sunaçoğlu, Trabzon'dan 14 Mayıs'ta kulaç atmaya başlayacağını, 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek, 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmayı hedeflediğini dile getirdi.

Antrenmanlara başlamak için Trabzon'a gitmeye hazırlandığını, hafta sonundan itibaren Trabzon'da olacağını anlatan Sunaçoğlu, Trabzon iskelesinden 14 Mayıs'ta muhtemelen 8 ila 10 derece arasındaki sıcaklıktaki denize gireceğini ve 320 kilometrelik mesafeyi yüzerek Samsun'a çıkmayı amaçladığını anlattı.

Sunaçoğlu, bu etkinliği sırasında kendisine Rusya ve Ukrayna'dan milli sporcular ile otistik ve engelli çocukların sembolik olarak eşlik edeceğini, rekor denemesinin 20, 30, 40 kilometrelik 8 etaptan oluşacağını kaydetti.

Bu yüzme denemesiyle birkaç rekoru aynı anda kırmayı amaçladığını bildiren Sunaçoğlu, denemenin başarıyla sonuçlanması durumunda, 320 kilometrelik mesafenin tescil edilmiş en uzun yüzme mesafesi olacağını söyledi.

Sunaçoğlu, 100 kilometreden oluşan son etabı hiç durmadan yüzeceğini vurgulayarak, "Böylece yine bana ait olan rekoru kırmış olacağım. Su sıcaklığının 8-10 derece arasında olacağını düşünürsek, bu sıcaklıkla vücut sıcaklığı arasındaki ısı farkı da öne çıkıyor. Bu durum bile aslında yeni bir rekor demek" diye konuştu.

TÜRK GENÇLİĞİNİN MESAJI
Rekor denemesinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına denk gelmesinin tesadüf olmadığına işaret eden Alper Sunaçoğlu, "Atatürk ülkemizin dört bir yanı düşman işgali altında iken çılgın Karadeniz'in dalgalarını göze alarak 'gidemez, yüzemez' denilen Bandırma vapuru ile hırçın Karadeniz'i aşmış ve Samsun'a çıkarak milli mücadelemizi başlatmıştı. Bir Türk genci, Türk sporcusu olarak Atamız'a şükranlarımızı böyle bir eylemle göstermek istedim. Mesajımız; Türk gençliğinin Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Cumhuriyetine sonuna kadar bağlılığına dikkat çekmek" dedi.

SUNAÇOĞLU'NUN REKORLARI
Yüzücü Alper Sunaçoğlu, 4 Eylül 2010 tarihinde Mersin-Kıbrıs arasındaki kuşbakışı 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada, güvenlik kafesi kullanmadan yüzerek, bir rekora imza atmıştı.

Sarayburnu açıklarında, 26 Aralık 2010 tarihinde, 5 kilometre boyunca Mavi Marmara gemisinin önünde sembolik bir yüzüş gerçekleştiren Sunaçoğlu, Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi, geçen yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 2 saat 25 dakikada yüzerek de yeni bir rekor kırmıştı.

Sayfa Yükleniyor...