Şangay’da Asafa Powell rüzgarı!

Diamong League'de heyecan Şangay Grand Prix’si ile devam etti. Ev sahisi ülkenin izleyicileri, 110 metre engelide Liu Xiang'ın zaferine tanıklık etti. Merakla beklenen erkekler 100 metre yarışını ise Asafa Powell kazandı.

NTV Spor 19.05.2012 - 20:37
Şangay’da Asafa Powell rüzgarı!

Dünyanın önde gelen atletleri 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi Diamond League'in Şangay ayağında biraraya geldi.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan ve yağışlı havanın damga vurduğu yarışlarda ilk pist yarışı kadınlar 1500 metredeydi. Yarışı dünya ve olimpiyat şampiyonu Tirunesh Dibaba'nın kardeşi Genzebe, Etiyopya rekoru kırarak kazandı.

Ardından sıra merakla beklenen erkekler 100 metre yarışına geldi. Sezonun ilk Diamond League yarışında Amerikalı Justin Gatlin'e geçilen Asafa Powell, bu kez tüm rakiplerini geride bıraktı. Jamaikalı atlet 10.02 ile kazanırken Michael Rodgers ikinci Nesta Carter 3. oldu.

Kadınlar 400 metre yarışında favori son dünya şampiyonu Amantle Montsho'ydu. Ancak Jamaikalı Novlene Williams-Mills son düzlükte yaptığı atakla net 50 saniyelik derecesiyle güçlü rakibini geride bıraktı. 3. sırayı bir diğer Jamaikalı Kaliese Spencer aldı.

Erkekler sırıkla yüksek atlamada ilk sırayı Çinli Yang Yansheng aldı. 5.65'i geçen Yang aynı dereceyi elde eden Bjoern Otto'dan daha az hata yapınca zafere uzandı.

Erkekler 3 adım atlamada Britanya'nın olimpiyat oyunlarındaki en büyük madalya umutlarından Phillips Idowu, 17.24'lük derecesiyle ilk sırayı aldı. Amerikalı Will Claye ikinci oldu. Onları son dünya şampiyonu Christian Taylor izledi.

Erkekler 800 metre yarışı Kenyalı Leonard Kirwa Kosencha'nın üstünlüğü ile son buldu.

Kadınlar 200 metre yarışı Veronico Campbell Brown ile Carmelita Jeter'ı karşı karşıya getirdi. Son dünya şampiyonası 100 metre finalinde rakibini geçen Jeter, bu kez Campbell Brown'ın arkasında kaldı.

Erkekler 5 bin metre finalini kazanan isim Etiyopyalı Hagos Gebrhiwet oldu. Bu mesafenin efsanevi ismi Kenenisa Bekele ise ancak 5. sırayı alabildi.

Erkekler 110 metre engelli yarışını ise Çinli taraftarların büyük destek verdiği Liu Xiang kazandı. Eski dünya ve olimpiyat şampiyonu 12.97'lik derecesiyle David Oliver ve Jason Richardson'ı geride bıraktı.

Sayfa Yükleniyor...