"Londra'da 9,40 koşacağım demedim" (Video)

Jamaikalı ünlü sprinter Usain Bolt, Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde kendisine sorulan sorulara temkinli yaklaştı.

NTV Spor 23.05.2012 - 13:00
"Londra'da 9,40 koşacağım demedim" (Video)

Jamaikalı ünlü sprinter Usain Bolt, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentindeki atletizm buluşmasında, bu sezon ilk kez Avrupa'da yarışacak. Bolt, 100 metrede kendisini deneyeceği yarış öncesi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ından beklentilerini anlattı.

Usain Bolt, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi, bu sezon Avrupa'da ilk kez, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentindeki atletizm buluşmasında sahne alacak. Bolt 100 metre yarışında, bu yıl tamamı 10 saniyenin altında dereceler yapan Darvis Patton, Lerone Clarke ve Engonid-Zaşe Makuşa gibi isimlerle mücadele edecek.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda kazanacağı madalyalarla bir efsane haline gelmek istediğini yineleyen Bolt, 100 ve 200 metrede yeni dünya rekorları kırıp kıramayacağı yolundaki sorulara ise temkinli yaklaştı.

Bolt, "Ben hiçbir zaman Londra'da 9.40 koşacağımı söylemedim. Ancak insanların benden böyle bir beklentisi olduğunu biliyorum. Önceliğim altın madalya kazanmak. Bunun için çok yoğun şekilde çalışıyorum. Tabi ki, birinci olurken 9.40'larda bir derece koşmak inanılmaz bir başarı olur. Bugüne kadarki en hızlı yarışımı çıkarmak için kendimi sonuna kadar zorlayacağımı söyleyebilirim. Ancak nasıl bir derece yapacağımı bugünden bilemiyorum" diye konuştu.

25 yaşındaki Bolt, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 100 ve 200 metrede şampiyon olurken, dünya rekorlarını alt üst etmişti. Bolt, 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, her 2 dalda da, kendisine ait dünya rekorlarını geliştirmişti. Jamaikalı sprinter, geçen yıl Daegu'da düzenlenen dünya şampiyonasında ise 200 metrede altın madalya alırken, 10 metre yarışında hatalı çıkış yaptığı için diskalifiye olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...