Bilardonun kalbi İstanbul'da atacak!

Avrupa'nın en önemli bilardocuları kozlarını İstanbul'da paylaşacak! 3 Bant Avrupa Bilardo Şampiyonası bugün Siyavuşpaşa Spor Merkezi'nde başlayacak! Şampiyonada 4 sporcumuz mücadele edecek.

NTV Spor 23.05.2012 - 14:08
Bilardonun kalbi İstanbul'da atacak!

69. 3 Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası  bugün İstanbul'da başlayacak. Bahçelievler Siyavuşpaşa Spor Merkezi'nde gerçekleştirilecek turnuvada Türk sporcular Lütfi Çenet, Savaş Bulut, Tayfun Taşdemir ve Murat Naci Çoklu, şampiyonluk için mücadele edecek. Toplam 32 sporcunun yer alacağı şampiyonada, bugün ve 25 Mayıs Cuma günü grup maçları yapılacak.
 
KURUGÖLLÜ: "SPORCULARIMIZDA SEYİRCİ BASKISI VAR"
Avrupa'nın önemli sporcularının yer alacağı organizasyonda sporcularından madalya beklediklerini ifade eden Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, ''Son 3-4 yıldır her turnuvadan madalya ile dönüyoruz. En büyük arzumuz ülkemizde başarı elde etmek. Ülkemizde yapılıyor olmasının sporcularımız için bir zorluğu var. Sporcularımız kendi ülkemizde oynayacakları için daha çok baskı hissediyorlar. Bu dezavantajı ortadan kaldırırsak madalyaya 4 sporcumuzla da çok yakınız'' diye konuştu.
 
Kurugöllü, bilardoseverlere de çağrı yaparak, ''Böylesine büyük bir şampiyonayı ayaklarına getirdik. Bütün bilardoseverleri şampiyonaya davet ediyorum. Salonu doldurmaları ve sporcularımıza verecekleri destek bizim için çok önemli'' dedi.
 
BİLARDOCULARIMIZ İDDİALI!
69. 3 Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası'na doğru Türk sporcular da şampiyonada başarı hedefliyor. Bahçelievler Siyavuşpaşa Spor Merkezi'nde yarın başlayacak şampiyonada yer alacak Lütfi Çenet, Savaş Bulut, Tayfun Taşdemir ve Murat Naci Çoklu, turnuvadaki hedeflerini AA muhabirine anlattılar.

ÇENET: "BİRİMİZ ŞAMPİYON OLURSA SÜRPRİZ OLMAZ"
Son üç uluslararası organizasyonda aldıkları derecelerin, yarın başlayacak şampiyonada zirveye ne kadar yakın olduklarını gösterdiğini anlatan Lütfi Çenet, ''Dünyadaki bütün başarılı oyuncularla mücadele ettim. Bu nedenle şampiyonadaki rakiplerimiz benim için heyecan oluşturmuyor. Takım arkadaşlarımla hem dünya hem Avrupa şampiyonlukları elde ettim. Bu turnuva biraz farklı. Ülkemizde düzenleniyor olması bizim için daha da önem teşkil ediyor. Umarım aramızdan birisi şampiyon olur. Bu sürpriz olmaz. Zaten son üç turnuvada bunu gösterdik. Yapılan son uluslararası turnuvada ben Viyana'da Avrupa 3.'sü oldum, Adnan Yüksel dünya şampiyonu oldu, Tayfun Taşdemir final oynadı. Son 3 turnuvada Türk sporcuların final oynaması bunu yapabileceğimizin de bir göstergesi. Umarım aramızdan birisi şampiyon olur'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bilardoda dünyada en başarılı iki ülkeden birisi olduğunu ifade eden Çenet, elde edilen başarıların bunu ortaya koyduğunu belirterek, ''2010 dünya şampiyonu biziz, 2011'de yine biziz. 2009 Avrupa şampiyonuyuz. 2011 yılı dünya ve Avrupa ortalama rekoru yine bize ait. Ben ve Tayfun Taşdemir oynadığımız turnuvada gösterdiğimiz performans sonrasında hem dünya hem Avrupa rekoru kırdık. Türk sporcular olarak sürekli şampiyon olmaya aday isimleriz'' diye konuştu.
 
BULUT: "YİNE MADALYAYA YAKINIZ"
Türkiye'nin bilardoda dünya çapında büyük başarılara imza atacak önemli oyunculara sahip olduğunu anlatan Savaş Bulut, Avrupa şampiyonasında da madalyaya yakın olduklarını ifade etti. Bulut, ''Dünya çapında büyük başarılara imza atıyoruz. Gönül istiyor ki burada bir Türk sporcu ipi göğüslesin. Yurt dışından gelecek rakiplerimizi de en güzel şekilde ağırlayacağız. Daha önce takım düzeyinde üst üste kazanılmış dünya şampiyonluklarımız var. Aldığımız sonuçlar gösteriyor ki; Türk sporcular bu sporda gerçekten çok başarılı. İyi bir potansiyele sahip yetişen arkadaşlarımız var. Bu oyuncularla beraber, başarıların uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.
 
TAŞDEMİR: "HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"
Yarın başlayacak şampiyonanın, dünyanın en zorlu turnuvalarından biri olduğunu dile getiren Tayfun Taşdemir, hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu kaydetti. Sezona iyi başlayıp dünya ikinciliği elde ettiğini hatırlatan Taşdemir şöyle konuştu: ''Dünyanın en zorlu turnuvalarından birisine çıkacağız. Klasmandaki en iyi oyuncular burada olacak. Şampiyon olabilecek sporculara sahibiz. Her turnuvada dereceler geliyor. Bu turnuvada da hedef tabii ki şampiyonluk. En kötüsü bir kupa bekliyoruz. Bu yıla, elde ettiğim dünya ikinciliğiyle iyi başladım. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdım. Başarı serimi devam ettirmek amacındayım. Klasmanda 1 numara olmak hedeflerimden biri. İnşallah bu turnuva ile çıkışımı sürdürürüm.''
 
ÇOKLU: "8 YIL SONRA YİNE ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUM"
2004 yılında 3 bant ferdi kategoride Avrupa şampiyonu olan Çoklu, 8 yıl aradan sonra yeniden bu başarıyı ortaya koymak istediğini ifade etti. Şampiyonada, Savaş Bulut ile aynı grupta olduklarını belirten Murat Naci Çoklu, ''Ben beklentilerle değil de anı yaşayarak motivasyon sağlıyorum. Önümde sert bir grup var. Önce bu grubu çıkıp üst turda yarışmak istiyorum. Grubumuzda dünya şampiyonlarından Belçikalı Eddy Merckx var. Amacım önce ilk 8 arasına girmek, sonra aşama aşama hedefe ilerlemek. 2004 yılında Avrupa şampiyonu olmuştum. Daha sonra milli takımlar düzeyinde dünya şampiyonluğu yaşadım. Dünya kupasında ikinciliğim var. Bilardo acayip bir oyun. İyi bilenler beni anlar. Öğrendikçe zorlaşan bir oyun. Çok tecrübe edinmeniz gerekiyor. İşin bir de psikolojik boyutu var. Kendimi iyi hissediyorum'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...