Başpehlivanın adı değişmedi

651. Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin finalinde Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz, üst üste ikinci kez başpehlivan oldu.

NTV Spor 08.07.2012 - 18:55
Başpehlivanın adı değişmedi

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı rakibi Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz oldu.

Yaklaşık 10 dakika peşrev çekerek protokolü ve güreşseverleri selamlayan geçen yılın başpehlivanı Gürbüz ile 2004, 2007, 2008 yıllarının başpehlivanı Kara, daha sonra başpehlivanlık final güreşlerine başladı.

Bir anlamda geçen yılın rövanşına çıkan pehlivanlar, güreşin ilk dakikalarında bir süre birbirini tarttı. Recep Kara'nın müsabakayı hareketlendirmesiyle, pehlivanlar birbirini yenmek amacıyla çeşitli güreş oyunlarını denedi. Bu süreçte Recep Kara'nın bir süre daha baskın güreştiği gözlendi.

Normal sürede birbirini yenemeyen iki pehlivan için 10 dakikalık puanlama süresine geçildi. Bu bölümde de üstünlük sağlanamayınca güreşe altın puan bölümüyle devam edildi.

Rakipler birbirini açığa düşürmek amacıyla bu bölümde bir süre atak yapmadan bekledi. Gürbüz'ün atağıyla hareketlenen güreş, tribünleri de coşturdu.

Atağını puana çeviren Ali Gürbüz, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Ali Gürbüz, gelecek yıl, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de başpehlivan olursa altın kemerin ebedi sahibi olmaya hak kazanacak.

Final güreşini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FILA Başkanı Raphael Martinetti de izledi.

GÜRBÜZ: EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIM
Ali Gürbüz, çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Gürbüz, altın kemere bir adım daha yaklaştığını söyledi.

Gelecek yıl da başpehlivan olup altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini ifade eden Gürbüz, ''Çok çalışmıştım. Emeğimin karşılığını aldım, mutluyum. Seneye inşallah altın kemeri alıp, Antalya'ya, Belek'e armağan ederiz'' diye konuştu.

Ali Gürbüz'ün annesi Hatice Gürbüz de eşi Recep Gürbüz'ün, 1988 yılında Kırkpınar'da başpehlivan olduğunu anımsatarak, ''Babasının emanetini almak için yola çıkmıştık. İnşallah altın kemeri alacağız'' ifadesini kullandı.

Ali Gürbüz'ün antrenörü Durmuş Durmuş da Ali Gürbüz'ün, 8 yaşından beri geldiği Kırkpınar'da hep kürsüye çıkarak kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

''BAŞPEHLİVANIN HAMAMA GİTMESİ'' RİTÜELİ
Ali Gürbüz, Kırkpınar'ın önemli bir kültürel ritüeli çerçevesinde hamama gitti.

Başpehlivanlık final güreşinde rakibi Recep Kara'yı yenerek 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan unvanını kazanan Ali Gürbüz, ödül töreni ve doping kontrolü sonrası hamama gitmek için hemşehrileriyle yürüyerek yola çıktı.

Sarayiçi Er Meydanı'na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Tarihi Sokullu Hamamı'na giden başpehlivan Gürbüz'ü bine yakın vatandaş coşkuyla ve tezahüratlarla karşıladı.

Ali Gürbüz, hamamda yıkandıktan sonra oteline döndü.

Sayfa Yükleniyor...