SERDAR GÜMÜŞ DÜNYA ŞAMPİYONU

Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'nda, Serdar Gümüş, Hollandalı Eric Vijverberg 3-1'i yenerek dünya şampiyonu oldu.

NTV Spor 16.09.2012 - 17:15
SERDAR GÜMÜŞ DÜNYA ŞAMPİYONU



Serdar Gümüş'ten büyük başarı... Samsun'da düzenlenen 2012 Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'nın final maçında Serdar Gümüş, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maçta Hollandalı Erik Vijverberg'i 3-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın finalinde, yarı finalde Belçikalı Eric Daelman'ı eleyen Serdar Gümüş ile Türk sporcu Hacı Arap Yaman'ı eleyen Hollandalı Eric Vijverberg karşılaştı.

Maça iyi başlayan Serdar Gümüş, ilk seti 52-30 kazandı. Milli bilardocu seyirci desteğini de arkasına almasına karşın, ilk setteki iyi oyununu ikinci sete yansıtamadı. Serdar, ikinci setin ortasında rakibine kaptırdığı skor üstünlüğünü geri alamadı ve seti de 28-27 kaybetti. Serdar Gümüş, sonraki iki seti, 41-29 ve 45-18, maçı da 3-1 kazanarak dünya şampiyonu oldu. Hollandalı Virverberg ikinci, Hacı Arap Yaman ve Belçikalı Eric Daelman ise üçüncü oldu.

Maçlar sonrasında düzenlenen madalya ve kupa töreninde, dereceye girenlerin ödülleri, Dünya Bilardo Federasyonları Birliği Başkanı Jean Claude Dupont, Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Başkanı Uğur Kurugöllü ve Avrupa Bilardo Konfederasyonu Genel Sekreteri Johny Houtsch tarafından verildi.

Madalya töreninden sonra kapanış konuşmasını yapan Dünya Bilardo Federasyonları Birliği Başkanı Jean Claude Dupont, TBF Başkanı Uğur Kurugöllü ile şampiyonaya katılan sporcuları tebrik etti.

 

Sayfa Yükleniyor...