"Kavga değil, centilmenlik sporu"

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, daha öncelerde kavgaların olduğu boksu centilmence yapılan bir spor haline getireceklerini söyledi.

NTV Spor 06.12.2012 - 11:11
"Kavga değil, centilmenlik sporu"

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Daha önceleri kavga, gürültünün olduğu boksu daha güzel ve centilmence yapılan bir spor organizasyonu haline getireceğiz" dedi.

Gözgeç, Erzurum'da ilk kez düzenledikleri "Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası"nın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, şampiyonada 52 ilden 374 sporcunun altın madalya için mücadele ettiğini anımsattı.

Müsabakaların final maçını, "akşam maçı" şeklinde ilk kez düzenlediklerini ifade eden Gözgeç, "Ben de 15 yıldır idareceyim. İlk kez bir Türkiye Şampiyonası'nın bu kadar kaliteli ve seyircili olduğunu gördüm. Hem Erzurumlu olmaktan hem de bu şampiyonayı Erzurum'da yapmaktan mutlu oldum" dedi.

Gözgeç, bundan sonra yapılacak bütün maçları gece oynatacaklarını belirterek, "Seyirciyi tribüne çekebilmek için boks müsabakalarını biraz şova döndürdük. Gece maçlarını, tiyatro gibi etkinliklerle boksu yalnız mücadele sporunun yanı sıra insanların az da olsa eğlenebilmesi için görsel bir şölene dönüştürdük. Bu çalışmalarımızla boksu olduğu yerden daha iyi yerlere götürmeye çalışacağız" diye konuştu.

"TRİBÜNLERDE ARTIK KADINLARI GÖRÜYORUZ"
Son yıllarda kadınların boksa yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Gözgeç, "Centilmence yapılan müsabakalarda kadınların da izleyici olarak geldiğini gördük. Organizasyonun güzelliğinden dolayı boksa olan ilgi artıyor. Erzurum'da düzenlediğimiz şampiyonada hiçbir aksaklık ve problem olmadan tamamladık. Daha önceleri kavga gürültünün olduğu bir spor olmaktan daha ziyade centilmence bir organizasyon yaptık. Tribünlerde artık kadınları görüyorsunuz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra daha çok gayret göstererek boks sporunu hak ettiği yere taşıyacağız. Daha önceleri kavga, gürültünün olduğu boksu, daha güzel ve centilmence yapılan bir spor organizasyonu haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Gözgeç, yeni yönetimle boksta çok iyi işler yapacaklarını ifade ederek, "Biz federasyon olarak bir hedef koyduk. Bizim hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatlarıdır. Uzun vadede orada yapılacak şampiyonada dereceler almak istiyoruz. 2012 yılında Londra Olimpiyatları'nda 3 madalyayı kaybetmiştik. Bunun için gece gündüz çalışıp bu işi başaracağız" dedi.

Sayfa Yükleniyor...