İskoçya-İsrail maçına taraftar alınmayacak

2025 Kadınlar EURO 2025 Elemeleri'nde İskoçya ile İsrail arasında 31 Mayıs'ta Glasgow şehrinde oynanacak maça güvenlik gerekçesiyle taraftar alınmayacak.

Haber Merkezi - NTV Spor 21.05.2024 - 15:48
İskoçya-İsrail maçına taraftar alınmayacak

Federasyonundan yapılan açıklamada, "Güncellenen istihbarat ve tüm taraflarla yapılan kapsamlı güvenlik istişareleri sonucunda, İskoçya ile arasında 31 Mayıs'ta Hampden Park'taki eleme maçı artık kapalı kapılar ardında oynanacak." ifadeleri kullanıldı.

İKİNCİ MAÇ TARAFSIZ SAHADA

İskoçya'daki ilk maçın ardından iki takım arasında İsrail'in ev sahipliğinde 4 Haziran'da Macaristan'da yapılacak karşılaşma da taraftarsız oynanacak. Filistin Futbol Federasyonu (PFA), FIFA'ya, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail Futbol Federasyonunun, Zürih merkezli kuruluştan atılması için çağrı yapmıştı. Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Clare Daly de İsrail'in uluslararası spor müsabakalarından men edilmesi çağrısında bulunmuştu. FIFA ve UEFA'nın Gazze'ye yönelik saldırılarda bulunan İsrail'e herhangi bir yaptırım uygulamaması dikkati çekiyor. Rusya'yı, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırıların henüz ilk günlerinde, sivil ölümlerini gerekçe göstererek tüm turnuvalardan men eden FIFA ve UEFA, İsrail'e karşı ise sessiz kaldı.

Sayfa Yükleniyor...