Boksta hedefler büyük

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinin bulunduğunu belirterek, ''Kısa vadede Akdeniz Oyunları'nda, orta vadede dünya şampiyonasında başarılı olmayı hedefliyoruz. Uzun vadedeki hedefimiz ise Rio Olimpiyatları'nın altyapısını oluşturmak'' dedi.

NTV Spor 24.01.2013 - 11:37
Boksta hedefler büyük

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Londra Olimpiyatları'nın ardından spor kamuoyunda Türk boksunun başarısız olduğuna yönelik söylemlerin çıktığını belirterek, bu söylemlere katılmadığını söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu olarak 2012 yılını oldukça başarılı geçirdiklerini vurgulayan Gözgeç, ''Bizim için en önemli olay, olimpiyat elemelerinin Türkiye'ye alınmasıydı. Bunu başardık ve olimpiyat elemelerini Trabzon'da yaptık. Trabzon'daki şampiyonada 10 sıkletin 6'sında vize aldık ve 6 sporcumuzla Londra Olimpiyatları'na katıldık. Bu bir rekor oldu'' diye konuştu.

Gözgeç, Londra Olimpiyatları'nda Türk boksörlerin 3 çeyrek final maçına çıktıklarını ifade ederek, bu karşılaşmalarda galip gelen rakip boksörlerin olimpiyatı altın, gümüş ya da bronz madalya ile tamamladıklarına dikkati çekti.

''SPORCULARA HAKSIZLIK YAPILIYOR''
''Başarı oranı eşittir madalya ise doğrudur başarı yok ama olimpiyatlarda birinci öncelik oraya katılım'' diyen Gözgeç, ''Biz oraya yüksek bir katılım gerçekleştirdik. 6 sporcumuzla olimpiyatlarda ringe çıktık. Tek sporcuyla oraya katılarak bir bronz madalya alsanız başarılı mı oluyorsunuz  Açılış töreninde hepimiz gördük. Az sayıda sporcu ile organizasyona katılan ülkeler hakkında neler konuşuldu. Biz Türkiye olarak 114'ü sporcu 150 kişilik kafileyle yürüyüşe katıldık. Türkiye Cumhuriyeti'ne de bu yakışır. Ben bir başarısızlık kabul etmiyorum. 'Başarısız oldular' diye konuşurken biraz vicdanlı olmak gerek. Başarısızlık deyince bana değil sporculara haksızlık yapılıyor. Bir şeyleri konuşurken iyi bakmak gerekli. Çocuklara gerçekten haksızlık ediyorlar.'' dedi.

Gözgeç, Türkiye Boks Federasyonu olarak her zaman, günlük değil gelecek ile ilgili planlar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini ifade etti.

Türk insanı için boks sporunun ne anlam ifade ettiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Gözgeç, ''Boksu gerçekten seven milletimize biz de sportif başarılar sunmak istiyoruz. İlk hedefimiz tabi ki Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları. Ülkemizde yapıldığı için en fazla madalyayı almak istiyoruz. 10 sıkletten 7'sinde madalya beklentimiz var.'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...