Bilardonun müfredatı hazır

Türkiye Bilardo Federasyonu, ders olabilmek için hazırladığı müfredatı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.

NTV Spor 05.02.2013 - 11:00
Bilardonun müfredatı hazır

Türkiye Bilardo Federasyonu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmak üzere kendi müfredatını hazırladı.

Bilardo Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile 2009 yılında yapılan ve 2014'e kadar geçerli olan protokolden sonra şimdi de Halk Eğitim Merkezleri, çıraklık okulları ve açık liselerde bilardo eğitimi verilebilmesi için ön çalışmasını yaptı.

Okullarda ders olabilmek için bir modül hazırlayarak ilk adımını atan federasyon, ön çalışmasını Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne sunacak alınacak kararı bekleyecek.

"DERS OLARAK VERİLMELİ"
Federasyon başkanı Uğur Kurugöllü, öncelikle halk eğitim merkezleri, çıraklık okulları ve açık liselerde bilardo dersinin verilebilmesi için bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Başvurunun ''ilk adım'' olduğunu, sonrasında ise ilköğretim okullarında ders olmayı planladıklarını ifade eden Kurugöllü, insanların çocuk yaşta bilardoyla tanışmalarını sağlayarak, uzun vadede bilardoda kaliteyi yükselteceklerini belirtti.

"SEVİLEN BİR SPOR HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Federasyon olarak eğitimli bilardocular yetişmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Uğur Kurugöllü, ''Uzun vadeli planlarla Türkiye'de çok sevilen bu branşı iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Çocuk yaşta bilardo eğitimi alan sporcular bilardonun çıtasını daha yükseklere taşıyacaklardır'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...