Hedef Rio'da ringe çıkmak

Türkiye'de tek, dünyada ise beş ''3 yıldızlı bayan boks hakemi''nden biri olan Berna Yurtsever, 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlarda görev almak istiyor.

NTV Spor 08.03.2013 - 11:17
Hedef Rio'da ringe çıkmak

Türkiye'de tek, dünyada ise beş ''3 yıldızlı bayan boks hakemi''nden biri olan Berna Yurtsever, 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlarda görev almak istiyor.

Yurtsever yaptığı açıklamada, boks sporunda 3 yıldızlı bayan hakem olarak Türkiye'de ilk ve tek, dünyada ise bir kadından biri olduğunu hatırlattı.

Babası Fuat Yurtsever'in antrenör olarak yıllarca boksa hizmet ettiğini ve çocukluğundan beri bu spora karşı yakın ilgisinin olduğunu belirten Yurtsever, ''Boks her zaman benim hayatımın bir parçası oldu. Bu mesleği seçmeye karar vermiştim. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Ankara'da açılan bir haftalık hakemlik kursuna kayıt oldum'' dedi.

Yurtsever, kursu tamamladıktan sonra sırasıyla bölge, milli, Avrupa ve dünya hakemi olarak yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda görev aldığını dile getirerek, ''2009 yılında Azerbaycan'nın başkenti Bakü'de yapılan President Cup Şampiyonası'nda gösterdiğim performansın ardından en başarılı ve olimpiyatta maç yönetmeye aday hakemlere verilen 3 yıldız unvanını aldım ve Türkiye'nin boks tarihinde 3 yıldız alan ilk bayan boks hakemi oldum. Dünyada da aynı unvanda 5 bayan hakemden biriyim'' diye konuştu.

Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Berna Yurtsever, özellikle uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmenin kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Yurtsever, bundan sonraki hedefinin bir hakem olarak Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek olduğunu dile getirerek, ''Asıl hedefim geçen yıl Londra'da yapılan olimpiyatlardı. Londra'da olmadı, ama Rio'da maç yöneterek yine bir ilki gerçekleştirmek istiyorum. İnşallah bunu da gerçekleştiririm'' dedi.

''ARTIK HER MESLEKTE KADINLAR VAR''
Boks hakemi olduktan sonra çevresinden hep olumlu eleştiriler aldığını da vurgulayan Yurtsever, kendisine en büyük desteği ailesinin verdiğinin altını çizdi.

Yurtsever, bir işte başarılı olmak için önce ''çok sevmek'' gerektiğini ifade ederek, ''Hangi branş olursa olsun, ne iş olursa olsun önce sevmek lazım. Ben işimi çok seviyorum. Sevdikçe de başarı arkasından geliyor. Önceleri bayan olduğum için bana en çok karşılaştığım soru 'siz bayan maçını mı yönetiyorsunuz ' oluyordu. Sonrasında alışılmaya başlandı. Artık her meslekte kadınlar var ve oldukça başarılılar. Ne istediğini bilmek önemli. İstedikten sonra zor gibi görünen her şey kolaylaşıyor. Boks hakemliğinin yanı sıra Ankara'da özel bir kolejde beden öğretmenliği  de yapıyorum. Her iki mesleğimi de keyifle icra ediyorum.''

Her mesleğin olduğu gibi hakemliğin de çok zor olduğunu kaydeden Yurtsever, özellikle müsabakalarda dikkat ve sporcu sağlığını korumanın kendileri için önemli olduğunu bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...