"Güreş göze hitap edecek"

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Başkanı Nenad Laloviç, güreşin yeni kurallar sayesinde göze hitap eder hale geleceğini söyledi.

NTV Spor 16.09.2013 - 01:37
"Güreş göze hitap edecek"
FILA Başkanı Nenad Laloviç, "Güreş yeni kurallar sayesinde daha güzel ve göze hitap eder hale gelecek" dedi.

Laloviç, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Dünya Güreş Şampiyonası öncesi Papp Laszlo Spor Salonu'nda basın açıklaması yaptı. Laloviç, kurallarında yapılan son değişiklikler sayesinde güreş müsabakalarının, daha etkileyici hal alacağını ve savunma yapan değil atak yapan sporcunun lehine olacağını kaydetti. Laloviç, "Güreş yeni kurallar sayesinde daha güzel ve göze hitap eder hale gelecek" dedi.
     
"YARALANMALARDA DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ"

Laloviç, yazın yapılan müsabakaların sonuçlarına bakıldığında eskiye oranla teknik puan sayısında yüzde 71 artış görülürken yaralanmalarda ise düşüş görüldüğünü bildirdi.
     
FILA Başkanı Laloviç, güreşin 2020 ve 2024 olimpiyatlarında yer almasının kendilerini çok memnun ettiğini ancak bundan sonra olimpiyatlarda erkeklerde 7 sıklet yerine 6 sıkletle temsil edilelebileceğini söyledi.
   
"ATAK YAPAN SPORCU PUANI DAHA FAZLA HAK EDİYOR"
 
Macaristan Güreş Federasyonu Başkanı Csaba Hegedüs ise güreşte genel olarak savunma yapan sporcu ile atak yapan sporcu arasında büyük bir mücadelenin söz konusu olduğunu belirterek, böyle bir durumda atak yapan sporcunun puanları daha fazla hakkettiğini ve yapılan değişiklikle bunun hedeflendiğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...