"Radikal kararlar alma zamanı geldi"

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, radikal kararlar alacaklarını belirtirken, iddialı sözler söyledi.

NTV Spor 21.09.2013 - 15:26
"Radikal kararlar alma zamanı geldi"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 'ekim ayında radikal kararlar' alacaklarını açıkladı.

Yerlikaya, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'te devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli takım ve güreş camiasında yaşananlar ile kulüplerin sporcuları yönlendirdiğine ilişkin, "Doğruluk payı var mıdır  Evet vardır ve kulüpler sporcuya az da olsa etki ediyor" dedi.

Kulüplerin sporcuları uluslararası müsabakalar devam ederken etkilemesinin yanlış olduğunu belirten Yerlikaya, "Usul yanlıştır. Milli takıma gelmiş sporcunun koordinasyonu ve kontrolü sadece milli takıma atanmış antrenöründür. Bu konuları biliyoruz ve düzelteceğiz" diye konuştu.

"Röntgeni çektik, radikal kararlar alma zamanı geldi" diyen Yerlikaya, "Dünya Şampiyonası'ndan sonra mili takım üzerinde kulüp anterörlerini etkisi kalmayacak. İnşallah ekim ayında bunu gerçekleştireceğiz. Biz 2012 sonunda 700 kişinin katılımıyla istişare toplantısı yaptık. Şimdi 2013 yılında, ilk defa bir federasyon başkanı ve ekibi, yıldızlar Avrupa, dünya gençler ve Avrupa büyükler şampiyonalarına gitti. Eskiden sadece Avrupa ve dünya büyüklere gidilirdi. Gençler ve yıldızlara gidilmezdi. Gençlerde, altına güreşecek çocuklarımız var. Bu gençlere güveneceğiz ve A takımlara monte edeceğiz. Her şeyi gözlemliyorum. Sporcunun durumu, potansiyeli nedir  Nerede eksiklik var  Ne çalışmış, ne çalışmamış, neler yapmış  Her şeyi biliyoruz ve artık her şey değişecek. Kamplara bizzat iştirak ederek, sporcularla kaldım. Ben ve arkadaşlarım 2013 yılının rötgenini çektik. 2016 Olimpiyatları'nda güreş camiası ve milletimiz madalyasız kalmasın istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

Yapılan gözlemlerin ardından ekim ve kasım ayında operasyonun başlatılacağını kaydeden Yerlikaya, bütün kademelerde iyi olan hoca ve genç sporcuların önününü açacak karalar alacaklarını dile getirdi.

Tamamen objektif kriterlere göre davrandıklarını ve herkese eşit mesafede olduklarının altını çizen Yerlikaya, "Güreşte yeni bir milat yeni bir başlangız yapacağız. Evet serbest stilde bir çıkış olduğu doğru, antrenörlerimizi kutluyorum, doğru yolda oldukları belli ancak bizi bronz madalya tatmin etmez. Tarih gümüş ve bronzları asla yazmayacak. Tarih altınları, altın harflerle yazacak. Tarihi boyunca altın madalyaya alışmış bir güreş camiası var. Milletimiz de bizden hep altın bekliyor. Bu uğurda çalışacağız. Büyük bir camiayız, bunun kıymeti bilerek, altın madalya için mücadele edeceğiz. Herkes profesyoneleşecek. Kavgaya, husumete son vereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...