"Altyapılarda kaç oyuncu yetiştiğine bakarım"

NTV Spor yorumcusu ve NTVSPOR.NET Haber Müdürü Devrim Çetin, panele katıldığı TED Mersin Koleji'nde altyapılarda birinci hedefin oyuncu yetiştirmek olduğunu, alınan kupaların ve şampiyonluğun önemli olmadığını söyledi.

NTV Spor 22.10.2013 - 14:05
"Altyapılarda kaç oyuncu yetiştiğine bakarım"

Mehmet Miras - NTV Spor yorumcularından ve NTVSPOR.NET Haber Müdürü Devrim Çetin, TED Mersin'de kolejinde öğrencilerle buluştu.

TED Mersin Koleji'nde öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği panelde, gençler Devrim Çetin'i sorularıyla terletti.

Devrim Çetin, Mersin'de TED Koleji'nde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, "Çok sıcak bir ortam buldum. Öğrenciler için her türlü imkanların olduğu bir okul ve öğretmenler de gençlerle çok ilgili" dedi.

"MERSİN İDMAN YURDU'NA SAHİP ÇIKIN"
Öğrenciler arasında Mersin İdman Yurdu taraftarı olup olmadığını soran Devrim Çetin, sadece 1 kız öğrencinin Mersin İdman Yurdu taraftarı olduğunu duyunca şaşırdı ve gençlere şehrinin takımlarına sahip çıkmalarını tavsiye etti.

"FENERBAHÇE BİR ADIM ÖNDE GİBİ"
Bu sezon hangi takımın şampiyon olacağını soran öğrencilere Devrim Çetin, "Şu an için çok erken, Fenerbahçe şu anda iyi gidiyor, belki bir adım önde gözüküyor. Beşiktaş'ın son Galatasaray maçında yaşadığı olaylar takımı frenledi. Galatasaray şu anda istenilen seviyede olmamasına rağmen ilerleyen haftalarda daha iyi olur" diye konuştu.

Bursaspor'a sempatisi olduğunu belirten Devrim Çetin, Akhisar Belediyespor'u da takdir ettiğini söyledi. Çetin, mesleğe nasıl başladığını, nasıl NTV Spor bünyesine katıldığını öğrencilerle paylaştı.

Devrim Çetin, 22 yaşına kadar futbol oynadığını ancak çok iyi futbolcu olmadığını ki olsaydı zaten bu işte olmayacağını söyledi. Çetin, NTV Spor'dan önce ise bir at yarışı dergisine yaklaşık 4 yıl çalıştığını ve at yarışı yorumculuğu dahi yaptığını söyledi.

"ALTYAPILARLA BAŞARI KRİTERİ ŞAMPİYONLUK OLMAMALI"
'Altyapıdan neden Türkiye'de oyuncu yetişmiyor' sorusu üzerine ise Devrim Çetin, "Türkiye'de ben altyapılarda şampiyon olan takımları baz almam, benim baz aldığım A takımlarla altyapılardan kaç oyuncu çıkmış, her zaman buna dikkat ederim. Altyapılarla kesinlikle ve kesinlikle başarı kriteri şampiyonluklar olmamalı. Bursaspor'un altyapı takımları, Bucaspor'un altyapısı, Kartalspor'un altyapısı vs. gayet iyidir. Mesela Bursaspor altyapı takımları yaş gruplarında çok başarılıdır, ya final oynarlar, ya kupayı alıp şampiyon olurlar ya da yarı finale çıkarlar ama son 5 yılda Bursaspor'un kadrosunu incelerseniz 5 tane futbolcu ya var ya yoktur. Yani şampiyon olsanız ne olacak altyapıdan, önemli olan kaç oyuncu yetiştirdiğinizdir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...