Ali Gürbüz altın kemeri iade etti

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan ancak alınan numunesinde dopingli maddeye rastlanan Ali Gürbüz altın kemeri iade etti...

NTV Spor 25.10.2013 - 14:21
Ali Gürbüz altın kemeri iade etti

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan ancak alınan numunesinde dopingli maddeye rastlanan Ali Gürbüz altın kemeri iade etti... Gürbüz, "Sporu bırakmıyorum, bu kemerin ebedi sahibi inşallah yine ben olacağım" dedi.

Tarihi kırkpınar yağlı güreşlerinde peş peşe 3 kez şampiyon olan ancak yapılan son güreşlerin ardından alınan numunesinde doping tespit edilen Ali Gürbüz, altın kemeri iade etti.

Kırkpınar Güreşleri'nde bacağındaki arka çapraz bağlarının kopması nedeniyle 3 hafta önce ameliyat olan Gürbüz, altın kemerini Edirne Belediyesi'nden gelen heyete verdi.

Açıklamalarda bulunan Ali Gürbüz, 10 yaşından itibaren Kırkpınar sahasında güreştiğini ve altın kemeri hakederek aldığını kaydetti.

Doping kullanmadığını ve kendisinin hiç bir zaman dopinge ihtiyaç duymadığını yineleyen Gürbüz, "Haksızlığa uğradım ve kemerim geri alındı. Allah'ın izniyle sakatlığım düzeldikten ve cezam kesildikten sonra sahalara çıkıp kemerimi geri alacağım ve bazı kesimlere en iyi cevabı o zaman vereceğim" diye konuştu.
     
Er meydanlarına ne zaman döneceğinin ise henüz belli olmadığını dile getiren Gürbüz, halkın kendisine her zaman destek olduğunu ve bugüne kadar hiç olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığını belirtti.

Kemeri teslim tutanağı ile geri verdiğini söyleyen Gürbüz, "Altın kemeri yeniden almak için mücadeleye devam edeceğim, sporu bırakmıyorum" dedi.

Bu arada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde şampiyon  olan Ali Gürbüz'den alınan altın kemerin 2. olan İsmail Balaban'a verilmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...