Gerçek Arma Aşkı

Süper Lig'de futbol kulüplerinin kombine bilet satmakta zorlandığı günümüzde Göztepe taraftarları hentbol takımı için kombine satarak takımına destekte bulundu.

NTV Spor 30.10.2013 - 20:42
Gerçek Arma Aşkı

İzmir yıllardır ağır topları olan Altay, Karşıyaka ve Göztepe'yi Spor Toto Süper Lig'de seyredemiyor. Ama bu ne İzmir'deki futbol sevgisini azaltıyor ne de bu kulüplerin taraftar sayılarını. Tersine İzmir kulüplerinin kendi içlerindeki rekabeti gün günden artmaya devam ediyor. Ülkemizde kulüp taraftarlığı, arma aşkı her ne kadar çoğunlukla futbolla sınırlı olsa da kulübünün armasını her zaman, her yerde rekabetin içinde görmek isteyenler için bu aşk futbolun ötesinde. İşte Göztepe Hentbol böylesi bir aşkın meyvesi.

Göztepe hentbol şubesi 2003 yılında kuruldu. Şube kurulurken Göztepe futbol takımı son kez Süper Lig'de boy göstermişti ve 2002-2003 sezonunda ligi 17. sırada bitirerek uzun yıllar sürecek Süper Lig özlemini başlatmıştı. Yönetim şube kurmak isteyen hentbolcu taraftarlara hiç bir şekilde maddi destek veremeyeceklerini, eğer isterlerse şubeyi kendi maddi imkanlarıyla yönetebileceğini söyledi. 10 yıl boyunca Göztepe hentbol takımı taraftarların desteği ile ayakta kaldı ve bunu yaparken hentbolda ilk, amatör sporlarda nadir görülen bir çalışma da başlattı. Süper ligde futbol kulüplerinin kombine bilet satmakta zorlandığı günümüzde Göztepe taraftarları hentbol takımı için kombine satarak takımına destek oldu. Milyonlarca liraya kurulan voleybol, basketbol takımları ücret karşılığında bilet satamazken Göztepe hentbol takımı maçlarını biletli ve kombineli seyirciler karşısında oynuyor. Göztepe hentbol idarecisi Deniz Durmaz, Göztepe hentbolun geldiği noktayı şöyle özetliyor:

“10 yıl boyunca taraftar desteğiyle mücadelesini deplasmanlı liglerde sürdüren takıma en büyük maddi destek maçların ücret karşılığında izlenmesi ve sezon öncesi satılan ve Türk hentbolünde bir ilk olan kombine kart satışları oldu. Bu sezon ise Göztepe spor kulübünün ana yönetimi ilk defa şubeyi sahiplendi ve taraftarlara bu konuda omuz verdi. Yaratılan bu sinerji ile ilk defa Süper Ligi kendisine hedef koymuş bir Göztepe Hentbol ekibi yaratılma aşamasında. Hentbolün seyirci ile güzel olacağını ilke edinen ekip kendi salonunda seyircisi ile bütünleşip izmir hentbolüne renk getiriyor”

Göztepe ilk üç hafta içerisinde 2 galibiyet 1 yenilgi aldı. İlk hafta deplasmanda Amasya Taşova Yibo'ya 32-26 yenilen sarı kırmızılı ekip 2. hafta  kendi evinde 600 kişilik seyirci desteği ile Hentbolsporu 44-33 yendi. 3. hafta deplasmanda Trabzon Akçaabat Tütün Spor'u 35-32 de yenmeyi başardı. Maçlarını Göztepe Gürsel Aksel Spor Salonu'nda oynayan Göztepe Hentbol bu sezon 300'den fazla kombine kartı satmayı başardı.

Sayfa Yükleniyor...