Boksta "kask" kaldırıldı

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, boksörlerin kullandıkları kaskın sağlığı korumada yüzde 2,5'lik bir etkisi olduğunun tespit edildiğini belirterek, haziran ayından itibaren kaskın kullanılmayacağını ifade etti.

NTV Spor 05.11.2013 - 13:38
Boksta "kask" kaldırıldı

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, boksörlerin kullandıkları kaskın sağlığı korumada yüzde 2,5'lik bir etkisi olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Kask, hazirandan itibaren büyüklerde kullanılmayacak. Türkiye Şampiyonası'nda boksörler kasksız mücadele edecek"  dedi.

Gözgeç, düzenlediği basın toplantısında, boksta kural değişiklikleri olduğunu ifade ederek, "Kask, Uluslararası Boks Birliği (AIBA) tarafından kaldırıldı. Biz de Türkiye Şampiyonası ile bu uygulamaya başlayacağız'' diye konuştu.

Puanlama sisteminde de değişiklik yapıldığını anlatan Göçgeç "10 puan üzerinden ve artık raunt bitiminde puanlama yapılacak.Yaş grubunda da değişikliğe gidildi. Daha önce gençlerdeki sporcular büyüklerde de müsabakalara çıkabiliyordu. Bundan sonra 19 yaşın altındaki sporcular büyükler kategorisinde boks yapamayacak" diye konuştu.

Türkiye şampiyonalarında elit sporcuların yer almasını sağlayarak seyirciyi salona çekmeyi hedeflediklerini dile getiren Gözgeç, Türkiye'yi 3 bölgeye ayırdıklarını ve gruplarında ilk dörde girenlerin Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edeceğini, "eline çantasını alan şampiyonaya katılamayacağını" ifade etti.

Boks Federasyonu olarak altyapıya önem verdiklerini de belirten Eyüp Gözgeç, "Erzurum'da 20 kişilik bir okul açtık. Sporun okullara yayılması gerektiğini Sayın Başbakanımız söylemişti. Biz bunun temelini Erzurum'da attık. Öğrencilerin her türlü ihtiyacı federasyonumuz karşılıyor. İkinci okulumuzu da Kastamonu'da açacağız. Milli takımlarımıza buralardan sporcu yetiştirmek ve bu kadroyla 2016 ile 2020 olimpiyatlarında başarılı olmayı arzuluyoruz" dedi.

İNGİLİZ MODELİ
Türk boksuna yeni model getirdiklerini ifade eden Özgeç, "İngiliz antrenörler Terry Edwards ve John David Packnell ile anlaştık" dedi.

İngilizlerin disiplinli ve prensipli olduğunu dile getiren Eyüp Gözgeç, "Daha önce birkaç yabancı antrenör denendi ama gerekli verimi, disiplini alamadık. Şimdi İngiliz modeline geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gözgeç, Kazakistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 2013 yılının spor adamı ödülünün AIBA tarafından kendisine verilmesinden onur duyduğunu belirterek, aldığı ödül ile gazetecilere poz verdi.

Sayfa Yükleniyor...