Ev sahibi gibi başladı!

2014 Dünya Kupası nefesleri kesen bir maçla start aldı... Kupanın favorisi Brezilya, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Hırvatistan'ı 3-1 yendi ve kendi evindeki turnuvaya galibiyetle başladı.

NTV Spor 13.06.2014 - 00:45
Ev sahibi gibi başladı!

Bu sonuçla A Grubu'ndaki ilk maçında 3 puanı hanesine yazdıran Brezilya, grup liderliği için büyük avantaj yakaladı...

Maça beklentilerin aksine etkili başlayan Hırvatistan oldu. Perisic'in sağ taraftan ortasına, Olic'in kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti ve Hırvatlar çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

ERCAN TANER YAZDI... OSCAR'LIK GOL!

Ancak adeta gol, 'geliyorum' diyordu... Bu kez sol kanattan Ivica Olic, kendisi sürüklediği atakta yerden ortaladı. Kale sahası içinde ters bir vuruş yapan Marcelo, topu kendi ağlarına gönderdi ve bu golle Hırvatlar 11. dakikada 1-0 öne geçti.

Golden sonra ev sahibi Brezilya, rakibi üzerinden inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Sağ taraftan şık hareketlerle çizgiye inen Neymar, kale sahasına yerden kesti ancak savunma uzaklaştırdı. Ceza sahasına açılan topa Oscar çok etkili vursa da kaleci Pletikosa kurtardı.

MEHMET DEMİRKOL'DAN BREZİLYA-HIRVATİSTAN MAÇI YORUMU...

Brezilya'nın aradığı gol ise en büyük gol silahı Neymar'dan geldi. Bireysel çabasıyla Hırvatistan savunmasından sıyrılan Neymar, ceza sahasına girmeden sol ayağıyla yerden vurdu ve Pletikosa'yı köşeden avlayarak skora 1-1'lik eşitlik getirdi.

Maçın ilk devresinin kalan dakikalarında ise tempo oldukça düşüktü. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İkinci yarıda da tempo, Brezilya'nın istediğinden oldukça uzaktı. Ev sahibinin rakibinin baskı kurmasına izin vermeyen Hırvatlar, yakaladıkları kontra ataklarla da ikinci golü aradı.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde ise Brezilya penaltı kazandı. Lovren'in müdahalesi sonrasında Fren yerde kalırken, hakem oldukça tartışmalı bir penaltı kararına imza attı. Penaltıda topun başına geçen Neymar, kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atarak skoru 2-1 yaptı.

ADNAN BOSTANCIOĞLU: BREZİLYA MI? ÇOK ZOR!

Son bölümde ise Hırvatistan takımı, beraberlik için Brezilya karşısında oldukça etkiliydi... Modric ve Olic'in yakaladığı gol fırsatlarında Brezilya savunmasında David Luiz ve kaleci Julio Cesar, Hırvatlar'a beraberlik şansı tanımadı. Özellikle Perisic'in 89'daki sert şutunda Julio Cesar'ın harika kurtardığı top maçın dönüm noktası oldu. Bu pozisyonun devamında Oscar, Brezilya'yı 3-1 öne geçiren gole imzasını attı.

1-0 yenik duruma düştüğü maçta Neymar'ın 2 golü ve Oscar'ın şık golüyle sahadan 3-1 galip ayrılan ev sahibi Brezilya, Dünya Kupası'na 3 puanla başladı.

Brezilya bir sonraki maçta Meksika ile karşılaşırken, Hırvatistan ise Kamerun karşısında 3 puan arayacak.

Sayfa Yükleniyor...