Atletico fırsat tepti!

İspanya La Liga'da lider değişmedi! Atletico Madrid seyircisi önünde Sevilla ile 1-1 berabere kaldı. Atletico, Barcelona'nın Levante deplasmanında 2 puan kaybettiği haftada liderliği ele geçirme şansını kullanamadı.

NTV Spor 19.01.2014 - 23:51
Atletico fırsat tepti!

İspanya La Liga'da milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maçta Sevilla'yı ağırladı.

Atletico Madrid, 18. dakikada David Villa ile 1-0 öne geçmesine rağmen 73. dakikada Rakitic'in penaltıdan attığı gole engel olamadı ve maç 1-1 sona erdi. Barcelona'nın 2 puan kaybettiği haftada Sevilla ile berabare kalan Atletico Madrid, liderliği Barcelona'dan devralma şansını kullanamadı.

Bu sonuçla puanını 51'e çıkaran Atletico Madrid, averaj farkıyla haftayı Barcelona'nın ardından ikinci sırada kapattı. Zorlu deplasmandan 1 puan almayı başaran Sevilla ise puanını 31'e çıkardı.  

Barcelona'nın Levante ile deplasmanda 1-1 berabere kalmasıyla birlikte haftayı zirvede kapatma şansı yakalayan Atletico Madrid karşılaşmaya hızlı başladı. Arda Turan'ın ilk 11'de sahaya çıktığı maçın ilk dakikalarından itibaren rakip kalede baskı kuran Atletico Madrid, 18. dakikada eşitliği bozdu.

Ev sahibi takımda 18. dakikada sahneye çıkan David Villa, kaydettiği golle Atletico Madrid'i 1-0 öne geçirdi. Sevilla'nın kalesine etkili gelmesine izin vermeyen Atletico, soyunma odasına da 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Atletico Madrid topa daha fazla hakim olan taraftı. Ancak Sevilla, 71. dakikada Juanfran kendi ceza sahası içinde rakibinin formasından çektiği için penaltı vuruşu kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Rakitic, kaleci Courtois'yı mağlup ederek skoru 1-1 yaptı.

Sevilla'da Alberto Moreno, kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra liderlik için Sevilla kalesine daha fazla gitmeye başlayan Atletico Madrid, rakip kalede önemli pozisyonlar bulmasına rağmen son vuruşlarda başarılı olmadı. Sevilla'nın da kontrataklardan gol bulma çabaları sonuç vermeyince karşılaşma 1-1 sona erdi.  
   

Sayfa Yükleniyor...