Basel parçaladı!

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Basel, evinde Valencia'yı Matias Delgado'nun 2 golü ve Stocker'in son dakikada gelen golü ile 3-0 mağlup etti ve rövanş için büyük avantaj yakaladı.

NTV Spor 03.04.2014 - 23:55
Basel parçaladı!

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Türk kökenli teknik direktör Murat Yakın'ın takımı Basel, sahasında Valencia'yı 2-0 mağlup etti ve yarı final için büyük avantaj yakaladı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 34 ile 38. dakikalarda Delgado ve uzatma dakikalarında Stocker attı.

İlk dakikalardan itibaren etkili bir oyun ortaya koyan Basel, oyunu istediği gibi yönlendirmeyi başardı.

34. dakikada Delgado mükemmel bir gol ile takımını 1-0 öne geçirdi. Ceza alanı önünde sağ çaprazda Degen'in pasında topla buluşan eski Beşiktaşlı, uzak direk dibine gönderdiği top ağlarla buluştu.

Sol kanatta Stocker'in ortasında savunma topa müdahale edemedi ve penaltı noktasına hareketlenen Matias Delgado takımının ve kendisinin 2. golünü kaydetti ve 38'de skoru 2-0'a getirdi.

Mücadelenin ilk devresi 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devrede Valencia, tüm riskleri alarak rakip kalede gol ararken savunmasında geniş boşluklar verdi. Hızlı hücumlarla gol yollarında etkili olmaya çalışan Basel, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Maçta son sözü Stocker söyledi. 90. dakikada skoru 3-0'a getiren yıldız oyuncu, takımına yarı final için çok önemli bir gol kazandırdı.

Mücadele 3-0 Basel'in galibiyeti ile sona erdi ve İsviçre temsilcisi rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

Sayfa Yükleniyor...