Chelsea'ye karşı oynayamayacak!

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde olası bir Atletico Madrid-Chelsea eşleşmesinde Atletico kalesinde Courtois forma giyemeyecek.

NTV Spor 10.04.2014 - 09:44
Chelsea'ye karşı oynayamayacak!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Barcelona'yı eleyen Atletico Madrid'de büyük bir sevinç yaşansa da yarı finalde olası bir Chelsea eşleşmesi kaleci Courtois için sorun olacak.
     
Chelsea'den kiralık olarak alınarak Atletico Madrid'de oynayan Belçikalı kaleci Thibaut Courtois'nın sözleşmesi gereği, Avrupa kupası maçlarında olası bir Chelsea eşleşmesinde oynatılmamasıyla ilgili bir madde olduğu ortaya çıktı.
     
Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, Courtois ile ilgili sözleşmedeki maddeyi doğruladı. İspanyol kulübün yarı finalde olası bir eşleşmede Courtois'yı oynatabilmek için İngiliz kulübüyle tekrar masaya oturacağı bildirildi. Sözleşmenin ihlal edilmesi halinde ise ödenecek tazminatın maç başına 3 milyon euro olduğu belirtildi.
     
Bu sezon Atletico Madrid'in en iyi futbolcularından biri olan, birçok maçta takımını yenilmekten kurtaran Courtois, oynamaması halinde büyük bir eksik olarak kabul ediliyor.
     
Öte yandan 40 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa'daki en büyük futbol turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Atletico Madrid'de teknik direktör Diego Simeone, Barcelona galibiyetinin ardından "Her zaman en iyiler kazanmıyor bazen de en fazla mücadele eden kazanıyor. Bu turnuvayı başladığımız gibi mücadele ederek bitireceğiz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...