Avrupa Ligi'nde tur heyecanı!

Şampiyonlar Ligi'nin ardından Avrupa Ligi'nde de yarı finalistler belli oluyor. Sevilla ile Porto arasında oynanacak Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşması 22.05'te NTV ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak.

NTV Spor 10.04.2014 - 10:09
Avrupa Ligi'nde tur heyecanı!

Şampiyonlar Ligi'nin ardından Avrupa Ligi'nde de yarı finalistler belli oluyor.

Sevilla ile Porto arasında oynanacak Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşması 22.05'ten itibaren NTV ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

La Liga'da son sekiz maçta aldığı yedi galibiyetle üst sıralara tırmanan Sevilla bu sezonki Avrupa macerasına devam etmek için ilk maçta 1-0 yenildiği Porto'yu İspanya'da en az iki farkla mağlup etmek zorunda.

Ivan Rakitic önderliğinde çok formda bir görüntü sergileyen Sevilla kupa 2'nin en golcü ikinci takımı konumunda bulunuyor. Sanchez Pizjuan Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery; golcü oyuncuları Carlos Bacca ve Kevin Gameiro'ya güveniyor.

Porto cephesindeyse ilk maçta olağanüstü bir asiste imza atan Ricardo Quaresma'nın performansı büyük beğeni topluyor. Bu sezon eski takımına geri dönen Portekizli yıldız Avrupa Ligi'nde üst düzey bir oyun ortaya koyuyor.

Lyon'u ilk maçta 85. dakikada Bonucci'nin attığı golle 1-0 mağlup eden Juventus ise Torino'daki rövanş maçında avantajlı skoru korumak istiyor. Kendi sahasında oynanacak kupa finaline bir adım daha yaklaşma amacını taşıyan İtalyan ekibinde sakatlıkları bulunan Barzagli ve Ogbonna, Lyon karşısında forma giyemeyecek.

Juventus, Avrupa Ligi'ne dahil olduktan sonra oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmedi. Gourcuff,, Disevac, Dabo ve Miguel Lopes gibi oyuncularından sakatlıkları nedeniyle farydalanamayacak Lyon'un elenmesi halinde Avrupa Ligi'nde Fransız takımı kalmayacak.

İsviçre ekibi Basel ise Avrupa Ligi'nde yarı finale çok yakın. Valencia'yı ilk maçta 3-0 mağlup eden İsviçre ekibinde; eski Beşiktaşlı Matias Delgado attığı iki golle karşılaşmanın yıldızı olmuştu. Basel, turu geçmeyi başarırsa Avrupa Ligi'nde üst üste iki yıl yarı final oynamaya hak kazanmış olacak.

Kupa-2'nin en golcü takımı Valencia'nın ise turu geçebilmek için küçük çaplı bir mucizeye ihtiyacı var. Avrupa Ligi'nde daha önce hiçbir takım ilk maçı 3 farklı kaybedip rövanşta tur vizesi almayı başaramadı.

Geçtiğimiz yılın Avrupa Ligi finalisti Benfica ise AZ Alkmaar karşısında avantajlı olan ekip. Hollanda'da oynanan maçtan1-0'lık galibiyetle dönen Benfica, taraftarı önünde yarı final biletini almak amacında. Lizbon ekibi, Estadio Da Luz'da oynadığı son 11 maçı kaybetmedi.

Sayfa Yükleniyor...