"Gurur duyuyorum"

Atletico Madrid'de, Avrupa'nın 1 numaralı kupasında 40 yıl aradan sonra yarı finale çıkmanın mutluluğu yaşanıyor.

NTV Spor 10.04.2014 - 15:09
"Gurur duyuyorum"

Teknik direktör Diego Simeone, Barcelona'yı eledikleri maçın ardından, oyuncularına övgüler yağdırdı. Katalan ekibinin teknik direktörü Tata Martino ise olumlu düşünmeye çalışıyordu...

Diego Simeone yönetiminde Avrupa'nın en iyi yardımlaşan, en savaşçı takımlarından birine dönüşen Atletico Madrid, bu sezon Barcelona ile oynadığı 5. maçı da kaybetmedi...

Atletico'ya,, 1-1'in rövanşında, Koke'nin maçın başında attığı tek gol yeterli oldu. Atletico Madrid bu sonuçla, 1974'ten bu yana ilk kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasında yarı final bileti aldı.

Teknik direktör Simeone, maç sonunda oyuncularıyla gurur duyduğunu söyleyerek, "Takım halinde büyük bir iş başardık. Diego Costa ve Arda gibi çok önemli 2 oyuncumuzdan yoksunduk. Ama takımım tura sonuna kadar inandı. Tarih boyunca tüm savaşlarda olduğu gibi, her zaman daha iyi olan kazanmaz; daha fazla inanan ve kendisini adayan kazanır. Biz de içimizdeki kazanma azmini sahaya yansıttık. Ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Bu oyuncularla büyük gurur duyuyorum. Onlar sayesinde taraftarımız Madrid sokaklarında başları dik; mutlu şekilde yürüyecekler" diye konuştu.

Diego Simeone'ye, sezon sonunda bazı kilit oyuncuların takımdan ayrılma ihtimali olup olmadığı da sorulurken, Simeone ise bu soruya, "Bu soruyu çok sevdim... İtiraf etmek gerekirse, bazı takımların ekonomik gücünü kıskanıyorum. Ancak bu takımda forma giyen hiçbir oyuncunun, diğer kulüpleri kıskandığını sanmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Barcelona cephesinde ise hayal kırıklığı hakim... Katalan ekibi, 2007 yılından bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkamadı.

Teknik direktör Tata Martino, elenmelerini Atletico'nun savunma taktiğine bağlayarak, "Ceza sahası önünde istediğimiz pasları yapamadık. Çünkü Atletico Madrid'li oyuncular bu bölgede pas akışımızı başarıyla kesti. Yine de maçı en azından uzatmaya götürecek pozisyonları bulduk. Büyük beklentilerimiz vardı. Ama hayat devam ediyor. Önümüzde hala Kral Kupası ve La Liga mücadelesi var. Artık tüm dikkatimizi bu 2 kupaya vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

La liga'da şampiyonluk mücadelesi veren Atletico Madrid ile Barcelona, ligin son haftasında Nou Camp'ta karşı karşıya gelecek.

 

Sayfa Yükleniyor...