Atletico ligde de uçuyor!

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı eleyerek adını yarı finale yazdıran Atletico Madrid, La Liga'da da hız kesmiyor. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Getafe deplasmanına konuk olan Atletico 3 puanı 2 golle aldı.

NTV Spor 13.04.2014 - 21:58
Atletico ligde de uçuyor!

Atletico Madrid'in gollerini Godin (Dk. 40) ve Diego Costa (Dk. 84) kaydederken, 66. dakikada Diego Costa bir de penaltı kaçırdı.

Atletico Madrid, aldığı galibiyetle puanını 82'ye çıkararak şampiyonluk yarışında çok büyük bir avantaj sağladı. 33. hafta sonunda lider Atletico Madrid'in ardından 79 puanla Real Madrid ikinci, 78 puanla Barcelona da üçüncü sırada bulunuyor. İkili averajla en yakın takipçisi Real Madrid'in üzerinde ilk sırada yer alan Atletico Madrid, rakipleri puan kaybetmese bile kalan 5 haftanın 4'ünü kazanması durumunda şampiyon olacak.

Atletico en son 18 yıl önce 1995-96 sezonunda La Liga şampiyonu olmuştu.

Atletico Madrid'de Arda Turan, sakatlığı tam olarak geçmediği için bu maçın kadrosuna yer almadı

Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başlarken Atletico Madrid 25. dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koymaya başladı.

Dakikalar ilerledikçe baskıyı iyice arttıran Atletico Madrid, Getafe kalesinde üst üste pozisyonlar bulmayı başladı. Özellikle Getafe ceza sahası içinde etkili olan Atletico 40. dakikada Godin ile golü bulmayı başardı. Juanfran'ın ortasına iyi yükselen Godin güzel bir kafa vuruşuyla Codina'yı avlamayı başardı: 1-0

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Madrid derbisinde Atletico Madrid soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci devreye daha iyi başlayan Getafe seyircisinin de desteğini arkasına alarak Atletico kalesinde beraberlik golünü aramaya başladı. Kendi yarı alanında rakibini karşılayan Atletico Madrid, kontra ataklarla gol pozisyonuna girmeye başladı.

Getafe'de Angel Lafita 65. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kazanılan penaltıda Atletico'da topun başına geçen Costa vuruşunu gole çeviremedi.

Penaltı vuruşundan yararlanamayan Diego Costa 84. dakikada affetmedi ve farkı'ye çıkardı. Gol anında sol dizini sert bir şekilde kale direğine çarpan Costa, sahayı sedye ile terk etti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Atletico Madrid sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...