"Kendimizi Boğaz Köprüsü'nden aşağı bıraktık"

Andrea Pirlo, otobiyografisinde İstanbul'un ev sahipliği yaptığı 2005 Şampiyonlar Ligi finaline de geniş bir yer ayırdı. Deneyimli oyuncu, Liverpool'un 3-0 geriden gelerek Milan'ı yendiği final maçı sonrası yaşadıklarını anlattı.

NTV Spor 15.04.2014 - 15:51
"Kendimizi Boğaz Köprüsü'nden aşağı bıraktık"

İstanbul'un ev sahipliği yaptığı 2005 Şampiyonlar Ligi Finali, Devler Ligi tarihinin en dramatik maçlarından biri olarak her zaman hatırlanacak. Milan, maçın ilk yarısında Liverpool karşısında 3-0 öne geçmiş; ancak İngiliz ekibi penaltı vuruşlarına götürdüğü maçı kazanıp, kupayı müzesine götürmüştü.

O maçta Milan forması giyen Andrea Pirlo, otobiyografisinde dramatik finale geniş yer ayırdı. "O maçtan sonra artık benim için hiçbirşeyin anlamı kalmamıştı" ifadesini kullanan Pirlo, emeklilik düşüncesinin bile aklından geçtiğini yazdı.

Liverpool'a kaybettiklerine bugün bile inanamadığını belirten Pirlo, "Takım olarak intihar ettik. El ele tutuştuk ve toplu olarak kendimizi Boğaz Köprüsü'nden aşağı bıraktık. İşkence bittiğinde, soyunma odasında aklımızın yarısını kaybetmiş şekilde oturuyorduk. Konuşamıyor; hareket edemiyorduk. Hepimiz 'İstanbul sendromu' adında yeni bir hastalıktan muzdariptik. Aynada kendime bakamıyordum. Futbol benim için hiçbir anlam ifade etmiyordu. Bu duygudan kurtulmak için tek çarenin emeklilik olduğunu düşünmeye başlamıştım" ifadelerini kullandı.

Pirlo, unutulmaz finalin üzerinden 9 yıl geçmiş olmasına karşın zaman zaman hala yenilginin acısını çektiğini de itiraf etti.

Sayfa Yükleniyor...