İlkay 2016'ya kadar uzattı

Sakatlığı nedeniyle sezon başından beri forma giyemeyen ama buna rağmen Avrupa'da transfer gündeminden düşmeyen İlkay Gündoğan'dan sürpriz karar... Türk asıllı oyuncu Borussia Dortmund ile sözleşme yeniledi.

NTV Spor 15.04.2014 - 22:12
İlkay 2016'ya kadar uzattı

FATİH DEMİRELİ – Geçen sezon Bundesliga'nın en gözde oyuncularından biri olan ancak bu sezon sakatlığı nedeniyle henüz forma şansı bulamayan İlkay Gündoğan, sürpriz bir karara imza atarak Dortmund ile sözleşme yeniledi.

Sarı siyahlı kulüp tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 23 yasındaki oyuncu 2016'ya kadar sözleşme uzattı. İlkay'ın eski sözleşmesi 2015'te bitiyordu. Kronik bel sakatlığı nedeniyle aylardır sahalardan uzak kalan İlkay, buna rağmen transferin gündeminden düşmemiş, Barcelona ve Real Madrid gibi kulüplerle adı sıkça anılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde sezonu kapattığı ve 2014 Dünya Kupası'nda da forma giyemeyeceği açıklanan İlkay, attığı imzadan dolayı memnuyetini şu sözlerle dile getirdi: "Kulübüme bu özel takımın ve bu camianın bir parçası olmaya fırsat verdiği için minnettarım. En yakın zamanda arkadaşlarıma tekrar yardım etmek için elimden geleni yapıyorum. Önümüzdeki haftalar ve aylara olumlu bakıyorum."

Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc ise İlkay'ın sakatlık sürecindeki durumundan memnun olduklarını ifade ederken, "Gelecek sezondan itibaren İlkay'ın Dortmund formasıyla tüm potansiyelini kullanacağına inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Sayfa Yükleniyor...