25 yıllık hasret sona erecek mi?

Premier Lig'de, dün gece oynanan erteleme maçlarından kârlı çıkan takım Liverpool oldu. Manchester City, evinde Sunderland ile berabere kalınca, Kırmızılar yaklaşık 25 yıldır hayalini kurdukları şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

NTV Spor 17.04.2014 - 14:20
25 yıllık hasret sona erecek mi?

Premier Lig'de son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından biri yaşanıyor. Son düzlüğe girilirken, avantaj, bu sezon kimsenin beklemediği bir çıkış yapan Liverpool'da. Zira Manchester City, ligin son sırasında bulunan Sunderland ile oynadığı erteleme maçında, büyük bir şok yaşadı. Manchester ekibi, son dakikalarına 2-1 geride girdiği maçta, 1 puanı, Sunderland kalecisi Mannone'nin büyük hatasıyla alabildi. Manchester City'nin, evinde sürpriz şekilde puan kaybetmesiyle, Liverpool'da şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı.

Bitime 4 hafta kala, lider Liverpool'un 77 puanı bulunuyor. Liverpool'u 2 puan gerisinden Chelsea takip ediyor. Bir maçı eksik Manchester City'nin ise 71 puanı var. Hafta sonunda kümede kalma savaşı veren Norwich ile deplasmanda karşılaşacak Liverpool'un kaderini büyük olasılıkla, bir sonraki hafta, Chelsea'yi ağırlayacağı maç belirleyecek. Manchester City ise Aston Villa ile oynayacağı erteleme maçını kazanması halinde dahi zirvenin 3 puan gerisine düşmüş durumda.

Özetle Premier Lig'de nefesler tutulmuş; son 4 hafta bekleniyor. Son olarak 1989 - 90 sezonunda şampiyon olan Liverpool'un, yaklaşık 25 yıllık şampiyonluk hasretini dindirip dindiremeyeceğini ise önümüzdeki günler gösterecek.

Sayfa Yükleniyor...