Barcelona neden düşüşte?

Barcelona, son yılların en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Sezonu kupasız kapama ihtimali bulunan Katalan ekibinde yaşanan düşüşün nedenlerini Marca gazetesi araştırdı.

NTV Spor 19.04.2014 - 12:54
Barcelona neden düşüşte?

Barcelona, son yılların en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Sezonu kupasız kapama ihtimali bulunan Katalan ekibinde yaşanan düşüşün nedenlerini Marca gazetesi araştırdı.

İspanya'nın yüksek tirajlı spor gazetesi Marca, Barcelona'nın bu sezonki kötü gidişi üzerine internet sitesinden bir anket yaptı.

Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda eden, Kral Kupası'nı Real Madrid'e kaybeden; ligde şampiyonluk şansını çok zora sokan Katalan kulübünün başarısızlığını aratştıran Marca; okuyucularına 31 farklı soru sordu.

Anket cevaplarına göre; Barcelona'nın bu sezonki başarısızlığına sebep olan en önemli etken; başkan Sandro Rosell ile Jordi Bartomeu'nin kulüp yönetimi konusunda yaptığı hatalar... Hatırlanacağı üzere; eski başkan Rosell, Neymar transferinde yaşanan usulsüzlüğün ortaya çıkmasının ardından görevinden ayrılmış ve yerini yardımcısı Bartomeu'ya bırakmıştı.

Marca'nın anketine katılan İspanyol futbolseverlerin sadece yüzde 13'lük bir bölümü; Barcelona'nın önümüzdeki sezon da teknik direktör Tata Martino ile devam etmesi görüşünü savunuyor. Bir numaralı hedef ise Borussia Dortmund'un Alman çalıştırıcısı Jurgen Klopp olmalı... Taraftarlar, Dani Alves, Alex Song, kaleci Pinto ve Afellay ile yolların ayrılması yönünde görüş bildirirken; Mascherano ve Fabregas'ın Barcelona'daki geleceği hakkında belirsiz bir düşünce içinde. İki futbolcu için de sorulan "kalsın mı gitsin mi" sorusuna aynı oranda evet ve hayır oyları çıktı.

Ankete katılan futbolseverlerin yüzde 61'lik bir bölümü; Barcelona'ya verilen iki dönem transfer yasağının kaldırılacağını düşünüyor. Taraftarlar; Katalan kulübün transfer hakkı elde etmesi halinde Mönchengladbach kalecisi Ter Stegen, Chelsea'nin Brezilyalı savunma oyuncusu David Luiz ve Borussia Dortmund'un Alman yıldızı Marco Reus'ü renklerine bağlaması gerekitiğini düşünüyor.

Sayfa Yükleniyor...