İşte dev finalin 11'leri!

Futbol dünyası heyecanla Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi finalini bekliyor. Avrupa kupalarının 59 yıllık tarihinde ilk kez aynı kentin 2 takımı finalde karşı karşıya gelecek. Dev final, bu akşam saat 21:45'te Star ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

NTV Spor 23.05.2014 - 11:34
İşte dev finalin 11'leri!

Temsilcimiz Arda Turan sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.

Bir tarafta, son 5 yılda kadrosuna 600 milyon euro'nun üzerinde yatırım yapan Real Madrid, diğer tarafta, mütevazı bütçesi ile devlere meydan okuyan Atletico Madrid.
 
Büyülü bir sezon geçiren Atletico Madrid, La Liga şampiyonluğunu, tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile taçlandırmak istiyor. Real ise takıntı haline getirdiği 10. Avrupa şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

İŞTE 11'LER

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Bale, Ronaldo, Benzema

ATLETİCO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe, Gabi, Tiago, Raúl García, Koke, David Villa, Diego Costa

ATLETICO'DA RÜYA GİBİ GÜNLER SÜRECEK Mİ?
Atletico Madrid bu sezon, finaldeki rakibi Real ve Barcelona'nın, La Liga'daki 10 yıllık hakimiyetine son verdi. Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımı olarak kabul edilen Atletico, Arda Turan ve Diego Costa gibi yaratıcı oyuncuların üstün formu Thiago, Koke, Gabi ve Raul Garcia gibi savaşçı orta saha oyuncuları ile futbolda paranın herşey demek olmadığını gösterdi. Yıllık gelirleri 500 milyon euro'yu aşan Real Madrid ve Barcelona'yı geride bırakarak, La Liga'daki 18 yıllık şampiyonluk özlemine son veren Diego Simeone'nin öğrencileri, şimdi en büyük ödülü kazanmak için sahaya çıkacak. 
 
REAL'DE HEDEF 10. ŞAMPİYONLUK
Real Madrid ise Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldikten sonra lig yarışından koptu. Tüm dikkatini 10. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanmaya veren Real, dev finalde orta sahasının beyni Xabi Alonso'dan cezası nedeniyle yararlanamayacak. Eflatun beyazlılarda sakatlıkları bulunan Karim Benzema ve Pepe'nin oynayıp oynamayacakları da maç saatinde belli olacak. Final maçının Real Madrid'in galibiyeti ile sonuçlanması halinde, Teknik Direktör Carlo Ancelotti, Liverpool'un efsanevi menajeri Bob Paisley'den sonra, avrupa'nın en büyük kupasını 3 kez kazanan ilk teknik adam olacak.
  
BU SEZON 4 MAÇ YAPTILAR
Real Madrid ile Atletico Madrid bu sezon 4 kez karşı karşıya geldi. La Liga'da rakibini deplasmanda 1-0 yenen Atletico, evindeki maçta galibiyeti son dakikalarda yediği golle kaçırdı. Kral Kupası'nda ise Real Madrid'in üstünlüğü vardı. Eflatun beyazlılar, 2 maç sonunda Atletico'ya 5-0'lık üstünlük sağladı.
  
DEV FİNAL STAR VE NTVSPOR.NET'TE!
Bakalım, 59 yıllık Avrupa kupaları tarihinde, ilk kez aynı kentin 2 takımını karşı karşıya getirecek finalden kupayla ayrılan takım hangisi olacak?
 
Unutmayın, karşılaşma bu akşam saat 21.45'ten itibaren Star ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak. Ayrıca tüm gelişmeler, canlı bağlantılar ve özel röportajlarla NTV Spor ve NTVSpor.net'te olacak.

Sayfa Yükleniyor...