Feyenoord'u yakından tanıyalım

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Beşiktaş, Hollanda temsilcisi Feyenoord'u ile eşleşti. Şimdi Feyenord'u yakından tanıyalım...

NTV Spor 18.07.2014 - 15:07
Feyenoord'u yakından tanıyalım

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Feyenoord, Hollanda'nın en başarılı üçüncü kulübü olarak gösteriliyor. Hollanda Ligi'ni tarihinde 14 kez kazanan Feyenoord, 1970 yılında Şampiyonlar Ligi'ni, 1974 ve 2002 yıllarında da UEFA Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Hollanda Kupası'nı 14 kez kazanan kırmızı beyazlılar, Hollanda Süper Kupası'nda da iki kez mutlu sona ulaştı.

Maçlarını Hollanda'nın en büyük ikinci şehri olan Rotterdam'da, 51.557 kapasiteli De Kuip Stadı'nda oynayan Feyenoord, Hollanda Eredivisie Ligi'nde geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ajax'ın ardından ikinci sırada bitirdi. Rotterdam temsilcisi geçtiğimiz sezon 34 maçta 75 gol atarak Hollanda Eredivisie Ligi'nin en golcü takımı oldu. Geçen seneki kadrosunu muhafaza edemeyen Rotterdam ekibi, sezonu 23 gol atarak tamamlayan İtalyan golcü Graziano Pelle'yi 10 milyon euro karşılığında Southampton'a gönderdi. Feyenoord, Dünya Kupası'nda performanslarıyla dikkat çeken Darly Janmaat'ı Newcastle'a ve Bruno Martins Indi'yi ise Porto'ya kaptırdı.

Geçen sezon sonrası teknik adam Ronald Koeman ile yolları ayıran kırmızı beyazlılar, takımın başına daha önce Twente, Schalke 04 ve PSV gibi takımları da çalıştırmış olan Fred Rutten'i getirdi.

Feyenoord'un Şampiyonlar Ligi'ne katılımında payı büyük olan Graziano Pelle'nin Southampton'a gönderilmesi sonrasında ofansif olarak olarak neler yapabileceği merak konusu... Ronald Koeman, Feyenoord'u geçtiğimiz sezon 4-3-3 gibi bir dizilişte oynatmıştı. Orta sahada Jordy Classie, Lex Immers, Tony Vilhena ve Ruud Vormer gibi isimlere sahip olan Feyenoord'un mevcut kadroda en önemli silahları Surinam asıllı Jean-Paul Boetius ve Ruben Schaken olacak.

2002'de kazandıkları UEFA Kupası'ndan sonraki süreçte aynı başarıyı tekrarlayamayan Feyenoord, Avrupa arenasında iyi sonuçlar alamıyor. Kırmızı beyazlılar, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi play-off aşamasında Kuban Krasnodar'a elenerek taraftarlarını üzmüştü. Hollanda Ligi'nde 1999'den bu yana zirveye çıkamayan Feyenoord, son yıllarda yaşadığı mali kriz nedeniyle genç ağırlıklı kadrolar oluşturdu.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Feyenoord, 2002-2003 Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe ile karşılaşmış ve temsilcimize karşı iki maçta da üstünlük sağlayarak elemişti.

Sayfa Yükleniyor...