Yeni başkana UEFA soruşturması

İtalya Futbol Federasyonu’nun yeni Başkanı Tavecchio’nun “Daha önce muz yerken gelip Lazio A takımında futbol oynayabiliyor” ifadesine UEFA soruşturma başlattı.

NTV Spor 20.08.2014 - 16:26
Yeni başkana UEFA soruşturması

Giancarlo Abete'nin Dünya Kupası sonrası istifasının ardından İtalya Futbol Federasyonu Başkanı seçilen Carlo Tavecchio hakkında UEFA ırkçılık soruşturması açıldığını duyurdu.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, “İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio'nun başkanlık seçimi sırasında kullandığı ifadeler hakkında ırkçılık gerekçesiyle disiplin soruşturması açılmış ve kendisi de bilgilendirilmiştir. UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi'nin konuyla ilgili raporunu tamamlaması beklenmektedir” ifadesi kullanıldı.

Tavecchio'nun “İngiltere'de bir oyuncuyu transfer etmeden önce detaylı inceliyorlar. Kariyerlerini, geçmişlerini, hatta soyağaçlarını anlatıyorlar, gösteriyorlar; gerçekten profesyonel futbolcularsa oynuyorlar. Burada ise bambaşka. Mesela Opti Poba (hayal ürünü bir isim) buraya gelmiş. Daha önce muz yerken şimdi Lazio A takımında oynayabiliyor. Ama İngiltere'de olsa CV'sini, soyağacını göstermesi gerekirdi” sözleri kampanya sırasında da çok tartışılmıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...