"Kurallara uymayanın kupasını geri alın"

Chelsea Menajeri, Pazar günkü Manchester City deplasmanı öncesi UEFA’nın finansal fair play cezalarını eleştirdi: “Ekonomisi güçlü diye kuralları ihlal edene ekonomik ceza veriliyor. Bu adil değil. Puan silme, şampiyonluğunu geri alma gibi yaptırımlar uygulanmalı” dedi

NTV Spor 20.09.2014 - 15:37
"Kurallara uymayanın kupasını geri alın"

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, UEFA'nın finansal fair play (FFP) kurallarına uymayan kulüpler hakkında sert çıktı. Portekizli futbol adamı, UEFA'nın para cezaları ve Avrupa Kupaları için kadro kısıtlaması gibi yaptırımlar yerine, puan silme gibi cezalarla gerçekten caydırıcı olabileceğini savundu.

Mourinho'nun bu sözleriyle hedef aldığı Manchester City, FFP kurallarını ihlal ettiği için UEFA'dan bu yıl 50 milyon pound (Gelecek sezonlarda gelir-gider dengesi tutarsa sadece 20 milyon Pound ödeyecekler) ve Şampiyonlar Ligi kadrosunun 25'ten 21'e indirilmesi cezalarını almıştı.

City dışında, Paris SG ve Zenit'e de verilen cezaları eleştiren Mourinho, “Herkes cezaların farkında. Ceza varsa kontrol vardır görüşü hakim. Ancak bu cezalar gerçekten adil mi? Bence değil. Bence bu tip ihlallerde ilk yapılması gereken puan silme ve şampiyonlukları geri alma. Eğer yeterli sermayeniz varsa, bununla FFP kurallarını ihlal ediyorsanız, bu sayede de şampiyonluk kazanıyorsanız ve ardından da ekonomik yaptırımlarla karşılaşıyorsanız bu ihlalleri yapmaya devam edersiniz. Şampiyonlar Ligi'nde listenizi daraltıyorlar. 24 yerine 22 futbolcu yazıyorsunuz. Bunun yerine Şampiyonlar Ligi'ne -6 (eksi altı) puanla başlatsalar ya da “Şampiyonlar Ligi yerine Avrupa Ligi'ne girebilirsin” deseler daha ciddi bir yaptırım olur” diye konuştu.

Mourinho'nun bu açıklamaları pazar günü Manchester City ile deplasmanda oynayacakları maç öncesi yapması da dikket çekti.

Sayfa Yükleniyor...