Mallorca'ya Avrupa şoku

İspanya temsilcisi Real Mallorca, Avrupa Ligi'nin dışında bırakılabilir.

NTV Spor 23.06.2010 - 22:17
Mallorca'ya Avrupa şoku

Avrupa futbol federasyonları Birliği'nin (UEFA), Avrupa Ligi'ne katılacak takımlarla ilgili internet sitesinde açıkladığı listede, Real Mallorca'nın adı yer almadı. İspanyol basını, La Liga'yı 5. sırada bitiren Mallorca'nın gelecek sezon Avrupa'da oynamama riskinin bulunduğunu yazdı.

Haberler üzerine açıklama yapan Mallorca'nın sahibi Mateo Alemany, "Gerek ekonomik, gerek sportif olarak Mallorca'ya karşı yapılan her türlü girişim karşılığını bulacaktır. Eğer bedeli bu ise sivil ve adli yollardan hakkımızı en sonuna kadar arayacağız. Avrupa'dan dışarıda kaldığımıza ilişkin UEFA'dan resmi bir yazı bize ulaşmadı ama eğer böyle bir yazı gelirse Mallorca'nın çıkarlarını savunmak için Platini'ye, UEFA'ya, İspanya Futbol Federasyonu'na ve tüm dünyaya karşı yasal hakkımızı arayacağız" dedi.

La Liga'da geçen sezonu Mallorca 5'inci, Getafe 6'ncı, Villarreal de 7. sırada bitirmişti. Villarreal Kulübü ise İspanya Futbol Federasyonu'na başvurmuş ve iflasın eşiğinde olan Mallorca'nın UEFA lisansının alınıp, yerine kendisinin Avrupa Ligi'ne gitmesi gerektiğini savunmuştu.

Yaklaşık 60 milyon euro borcu olan Mallorca'nın borçlarını ödeyemediği için konkordato talebiyle mahkemeye yaptığı başvuru kabul edilmişti.

Sayfa Yükleniyor...