'Kaka'nın kariyeri bitebilirdi'

Kaka'nın doktoru Mark Martens, Brezilya Futbol Federasyonu'na ağır eleştiriler getirdi.

NTV Spor 06.08.2010 - 11:52
'Kaka'nın kariyeri bitebilirdi'

Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Kaka'nın doktoru Mark Martens, Brezilya Futbol Federasyonu'na ağır eleştiriler getirdi. Kaka'nın sakat olmasına karşın, dünya kupasında çok zorlandığını savunan Martens, başarılı oyuncunun kariyerinin zamanında ameliyat edilmesi ile kurtulduğunu söyledi.

Kaka, dünya kupasından hemen önce ciddi bir sakatlık geçirmişti. Brezilyalı yıldız, buna karşın Güney Afrika'da milli formayı sırtına geçirdi. Sakatlığının etkilerini henüz atlatamamış gibi görünen Kaka, beklentilerin altında kaldı. Başarılı oyuncu, takımı Real Madrid ile çıktığı ilk hazırlık maçında ise bir kez daha sakatlandı. Acilen ameliyat edilen Kaka'nın, aralık ayına kadar sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Kaka'nın Belçikalı doktoru Mark Martens, sakatlığın göz göre göre geldiğini savundu. Yıldız futbolcunun dünya kupasında hiç oynamaması gerektiğinin altını çizen Martens; "Kaka'yı dünya kupasında çok zorladılar. Oysa dizi henüz tam olarak iyileşmemişti. Dizine gereğinden fazla yüklenilince, yeni bir sakatlığa davetiye çıkardılar. Neyse ki kendisini zamanında ameliyat ettik. Aksi taktirde kariyeri dahi sona erebilirdi" diye konuştu. Diz sakatlığının artık kronik hale gelmeye başladığını vurgulayan Martens, Kaka'nın tam olarak hazır olmadan sahalara dönmesi halinde, benzer sorunlar yaşamaya devam edeceğini dile getirdi.

Tıpkı Kaka gibi, Bayern Münih'in Hollandalı yıldızı Arjen Robben'in de, dünya kupasında tam iyileşmeden forma giydiği anlaşılmıştı. Kupa dönüşü sakatlığı nükseden Robben'in, en az 2 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu duruma sert tepki gösteren Bayern Münih yönetimi, Hollanda Futbol Federasyonu'na tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...