Bahreyn kiminle maç yaptı?

Bahreyn ile Togo arasında oynanan hazırlık maçı, büyük bir gizemi beraberinde getirdi.

NTV Spor 15.09.2010 - 10:12
Bahreyn kiminle maç yaptı?

Batı Afrika Futbol Şampiyonası'na hazırlanan Bahreyn, geçen hafta Togo Milli Takımı ile özel bir maç yaptı. Karşılaşma Bahreyn'in 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Ancak karşılaşmada gözler, Togo'nun Avrupa'da forma giyen oyuncularını aradı. Bu oyuncuların dışında tanınmış bir Togolu oyuncunun milli takımda forma giymemesi de gözlerden kaçmamıştı.

Bahreynliler, rakiplerinin neden bu kadar zayıf olduğunu anlamaya çalışırken, Togo Futbol Federasyonu'ndan şok bir açıklama geldi. Federasyon, milli takımı özel bir maç için hiçbir zaman Bahreyn'e göndermediğini duyurdu. Togolu yetkililere göre, Bahreyn Futbol Federasyonu, muhtemelen maçı organize eden menajer tarafından kandırılmıştı. Sahada yer alan oyuncuların Togo uyruklu oldukları bile şüpheliydi.

Bahreynli yetkililer, maçı organize eden menajer ile yıllardır çalıştıklarını ve tüm resmi prosedürlerin yerine getirildiğinde ısrarlı. Buna karşın Togo Futbol Federasyonu'nun geçici başkanı Seiyi Memene, “FIFA'nın onayı olmadan oyuncularımızı milli maça çıkaramayız. Bahreyn maçında forma giyen oyuncular bir sahtekârlığa alet olmuşlardır. Zira biz Bahreyn'e milli takımımızı göndermedik” diye konuştu.

Tüm bu gelişmeler üzerine, her iki ülkenin federasyonları ve FIFA, olayın üzerindeki sır perdesini aralamak için soruşturma başlattı.

Sayfa Yükleniyor...