Yine Moreno, yine olay

Byron Moreno, ABD'ye uyuşturucu sokmaya çalışırken yakalandı.

NTV Spor 22.09.2010 - 13:12
Yine Moreno, yine olay

2002 Dünya Kupası 2. Turu'nda İtalya ile ev sahibi Güney Kore karşılaşmıştı. Güney Kore'nin uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 kazandığı maçın hakemi Byron Moreno, İtalyanlar'ı kelimenin tam anlamıyla çıldırtmıştı. Önce bir penaltı pozisyonunda kendisini aldatmaya çalıştığı gerekçesiyle Totti'yi oyun dışına gönderen, ardından da İtalya'ya turu getirecek golü iptal eden Ekvadorlu hakem, 2003 yılında Ekvador Ligi'nde de olaylı bir maçın kahramanı olmuştu. Moreno, Barcelona ile Liga de Quito takımları arasındaki maçı, ciddi bir duraklama olmamasına karşın 11 dakika uzatınca, 20 maç ceza almış ve kısa süre sonra da hakemliği bıraktığını açıklamıştı.

Moreno, bu kez çok daha ciddi bir olayla gündeme geldi. Amerikan polisi, ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan eski hakemi, New York'taki Kennedy Havalimanı'nda gözaltına aldı. Demir parmaklıkların ardına gönderilen Moreno, şimdi davasının başlamasını bekliyor.

Bu habere İtalyanlar'ın pek de üzüldüğü söylenemez. Nitekim 2002'de gök-mavililerin kalesini koruyan Gianluigi Buffon, olayla ilgili görüşünün sorulması üzerine, “Sanırım Moreno 2002'deki maçı yönetmeden önce de uyuşturucu kullanmıştı. O nedenle hiç şaşırmadım” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...