Zirvenin yeni adı Real Madrid

Real Madrid, Malaga’yı deplasmanda 4-1 yenerek maç fazlasıyla La Liga’da ilk sıraya yerleşti.

NTV Spor 17.10.2010 - 00:41
Zirvenin yeni adı Real Madrid

Real Madrid, İspanya La Liga'nın 7. haftasında Malaga ile deplasmanda karşılaştı.

Maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün bir oyun sergileyen Real Madrid, Higuain(2) ve Ronaldo(2)'nun golleriyle Malaga engelini 4-1'lik sonuçla aştı. Ev sahibi ekibin ikinci golünün asistine imza atan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, takımına bir de penaltı kazandırdı.

Son şampiyon Barcelona'nın lider Valencia'yı devirdiği haftada puan kaybı yaşamak istemeyen ve gözünü zirveye diken Real Madrid, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmaya hızlı girdi.

Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren rakip kalede baskı kuran Real Madrid'de gol perdesini 30. dakikada Higuain açtı: 0-1.

Malaga karşısında çok rahat bir oyun sergileyen konuk ekip, 45. dakikada Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun kaydettiği golle farkı 2'ye çıkarttı: 0-2. Yıldız oyuncuya asisti yapan isim ise Mesut Özil oldu.

İlk yarıda başka gol olmazken, Real Madrid soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarı çok yüksek tempoda başladı. Ev sahibi ekibin kalesine etkili gelen Real Madrid, 50. dakikada Mesut Özil'in ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Ronaldo, kendisinin 2. takımının ise 3. golünü attı.

Konuk ekibin rahatlamasını iyi değerlendirem Malaga, maçı bırakmadı ve 55. dakikada Stadsgaard'ın golüyle farkı yeniden 2'ye indirdi: 1-3.

Malaga'nın yeniden umutlanmasına izin vermeyen Real Madrid'de 65. dakikada sahneye birkez daha Higuain çıktı. Arjantinli oyuncu kaydettiği golle takımının çok rahat bir nefes almasını sağladı.

Kalan bölümde iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Real Madrid deplasmandan 3 puanla dönen taraf oldu. Bu sonuçla Real Madrid puanı 17'ye çıkartırken, Malaga da 7 puanda kaldı.

Sayfa Yükleniyor...