"Arsenal ile Tottenham, Chelsea ile kıyaslanamaz"

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin yeni transferi Juan Mata, neden mavileri tercih ettiğini anlattı. Arsenal ve Tottenham'ın da kendisiyle ilgilendiğini hatırlatan Mata, "Ancak Chelsea, bu 2 kulüple kıyaslanmayacak kadar büyük" ifadesini kullandı.

NTV Spor 23.08.2011 - 11:35
"Arsenal ile Tottenham, Chelsea ile kıyaslanamaz"

İspanyol futbolunun son dönemde yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan Juan Mata, bundan böyle Chelsea forması giyecek. İngiliz kulübü, Mata için Valencia'ya 30 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Mata, İngiltere'den kendisiyle ilgilenen tek takımın Chelsea olmadığını söyledi. Arsenal ve Tottenham'dan da transfer teklifi aldığını belirten İspanyol yıldız, "İngiltere'ye şampiyonluklar yaşamak için geldim ve bu yüzden Chelsea'yi tercih ettim. Arsenal ve Tottenham da benimle ilgileniyordu. Ancak şu anda her ikisi de Chelsea ile kıyaslanacak kulüpler değil" dedi.

Mata, tercihini mavi formadan yana yapmasında vatandaşı Fernando Torres ve teknik direktör Villas-Boas ile yaptığı görüşmelerin de etkili olduğunu dile getirdi.

Villas-Boas ile doğrudan görüştükten sonra kararının netleştiğini vurgulayan Mata; "Hala bazı şüphelerim vardı. Ancak Villas-Boas bana 4-3-3 sistemi içinde ne kadar önemli olacağımı söyledi. Planlarında önemli yer tuttuğumu öğrenmemle sözleşme teklifini kabul etmeye karar verdim" diye konuştu.

23 yaşındaki futbolcu, orta sahada Frank Lampard ile yan yana oynayacağı için şimdiden büyük bir heyecan duyduğunu da dile getirdi...

Sayfa Yükleniyor...