Real Madrid, Zaragoza’ya acımadı

İspanya La Liga’da Real Madrid, NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta, Real Zaragoza’yı deplasmanda 6-0 mağlup ederek sezona etkileyici bir başlangıç yaptı. Eflatun beyazlılarda Ronaldo, hat-trick yaparak geceye damga vuran isimlerden biri oldu.

NTV Spor 28.08.2011 - 23:02
Real Madrid, Zaragoza’ya acımadı

İspanya La Liga'nın 2. haftasında şampiyonluğun en güçlü adaylarından Real Madrid, Real Zaragoza'ya konuk oldu.

Sezona iyi bir başlangıç yapmak isteyen Real Madrid, NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta, Real Zaragoza'yı deplasmanda Ronaldo(3), Marcelo, Xabi Alonso ve Kaka'nın golleriyle 6-0 mağlup etti.

Deplasmanda aldığı farklı galibiyetle rakiplerine gözdağı veren eflatun beyazlılar, hanesine de rahat bir şekilde 3 puan yazdırarak sezona başladı.

Mesut Özil'in ilk 11'de sahaya çıktığı maçta milli futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

Karşılaşmaya rakip sahada baskı yaparak başlayan Real Madrid, Zaragoza'yı kendi sahasına hapsetti. Ev sahibi takımın kalesinde net pozisyonlar üreten eflatun beyazlılar, gol perdesini 24. dakikada Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile açtı: 0-1.

Mesut Özil'in ceza sahası dışından verdiği ara pasında topla buluşan Ronaldo, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanında Zaragoza ağlarına gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 4 dakika sonra Real Madrid'de sahneye çıkan isim Marcelo oldu. Sergio Ramos'un sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topu önünde bulan yıldız oyuncu, güzel bir şut ile Zaragoza kalecisini avladı ve skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarıda iki takım da başka gol bulamazken, Real Madrid soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan eflatun beyazlılar, ev sahibi takımın savunmasını aşmakta zorlanmadı. 64. dakikada Xabi Alonso, savunmadan seken topu ceza sahası dışında önünde buldu. Beklemeden çok sert bir şut çıkaran yıldız oyuncu, takımının 3. golünü kaydetti: 0-3.

Oyundan düşen rakibi karşısında çok rahat oynayan Real Madrid, rakip kalede net pozisyonlar bulmaya devam etti. 71. dakikada birkez daha sahne alan Ronaldo, Di Maria'nın sağ kanattan ceza sahası içine yerden yaptığı ortada topa dokunarak skoru 4-0'a getirdi.

Real Madrid'de 78. dakikada oyuna dahil olan Kaka, 82. dakikada rakip fileleri havalandırdı. Brezilyalı yıldız, sol kanattan ceza sahası içine girdikten sonra rakibini çalımladı ve çok şık bir vuruşla golünü attı: 0-5.

Karşılaşmada son sözü söyleyen isim ise Ronaldo oldu. Kaka'nın sağ çaprazdan çektiği sert şut kaleciden dönerken, ceza sahası içinde topu tamamlayan Portekizli yıldız kendisinin üçüncü takımının ise 6. golünü kaydetti.

Kalan sürede başka gol olmazken, Real Madrid sahadan 6-0 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı.

 

Sayfa Yükleniyor...