Forlan, Atletico Madrid'e veda etti

İtalya'nın Inter takımına transfer olan Uruguaylı Diego Forlan, 4 yıl formasını giydiği Atletico Madrid'e veda etti.

NTV Spor 29.08.2011 - 20:03
Forlan, Atletico Madrid'e veda etti

Inter'e transfer olan Diego Forlan, Atletico Madrid'e veda etti.

Forlan düzenlediği basın toplantısında, La Liga'da geçen toplam 7 yılından sonra İspanya'yı terk ettiğini söyledi. ''Atletico Madrid'te çok güzel günler yaşadığını ve bir Atletico taraftarı olarak ayrıldığını'' kaydeden Forlan, ''ortaya koyduğu proje ve yarattığı heyecandan dolayı Inter'i seçtiğini, en kısa sürede yeni takımına uyum sağlamayı umduğunu'' ifade etti.
        
"INTER'E GİTMEK HER ZAMAN VERİLEN BİR FIRSAT DEĞİL"
Uruguaylı futbolcu ''Değişiklik bazen iyi bazen de kötüdür. Şu anda bıraktıklarımdan dolayı memnum ve yeni başlayacaklar için de mutluyum. 32 yaşında Inter'e gidiyor olmak her zaman verilen bir fırsat değil. Umarım beklentileri karşılarım'' şeklinde konuştu.
        
İspanyol basını, 2007 yılında Villarreal'den 21 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'e gelen Forlan'ın, 5 milyon euroya Inter'e satıldığını iddia etti. Atletico'dan sezon başına net 4,5 milyon euro alan Forlan'ın kulüpten alacağı olduğu ve bu yüzden Inter'den gelecek 5 milyon euronun da Uruguaylı futbolcuya verileceği ileri sürüldü.
        
Atletico formasıyla 198 maçta 96 gol atan Forlan, 2010 yılında UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Süper Kupası'nı kazanmış, 2008-2009 sezonunda da Altın Ayakkabı ödülünü almıştı.
        
Atletico Madrid, Forlan'ın boşluğunu, Portekiz'in Sporting Braga takımında forma giyen 21 yaşındaki forvet oyuncusu Pizzi ile doldurdu.

Sayfa Yükleniyor...