'Futbol doktorluğu' sistemi başladı!

UEFA, futbolcuların standart sağlık hizmeti alması için, 'Futbol Doktorluğu' eğitim programı başlattı.

NTV Spor 01.03.2012 - 10:54
'Futbol doktorluğu' sistemi başladı!

UEFA, üyesi olan 53 ülkenin futbolcularının standart bir sağlık hizmet almasını sağlamak amaçlı, Futbol Doktorluğu Eğitim Programı başlattı.

Yılda bir kez ve toplam 3 kurs olarak düzenlenmesi planlanan futbol Doktorluğu Eğitim Programı'nın ilk kursuna, Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık ve Performans İcra Kurulu üyesi Doç. Dr. Tolga Aydoğ da katıldı. TFF'den yapılan açıklamaya göre, ilk kursta, ''Futbol sahalarında gerçek acil sorunların tespit ve tedavisi; takım doktorunun rolü ve sorumlulukları; benzer eğitimlerin ülkelere adapte edilmesi'' konuları ele alındı. İnternet temelli önceden eğitim, kurs sırasında teorik eğitim, örnek senaryolar ile sağlık sorunları çözme, grup tartışmaları, pratik uygulamaları içeren 3 günlük bir programdan sonra pratik ve teorik olarak sınav uygulandı.

İkincisi 2013, sonuncusu da 2014'te yapılacak olan kurs sayesinde UEFA'nın, olabildiğince standart ama ülkelerin özelliklerine göre farklılık gösterebilecek bir uygulamayı başlatmayı amaçladığı bildirildi.

Bu arada UEFA'nın, ülkelerden gelecek olumlu ve olumsuz geri dönüşlere göre sonraki programlara yön verileceği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...