Marsilya, turu İtalya'da geçti

Şampiyonlar Ligi'nde STAR ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçta Marsilya, Inter'e deplasmanda 2-1 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale adını yazdırdı. Fransız ekibi ilk maçı evinde 1-0 kazanmıştı.

NTV Spor 13.03.2012 - 23:50
Marsilya, turu İtalya'da geçti

Şampiyonlar Ligi'nde STAR ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçta Marsilya, Inter'e deplasmanda 2-1 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale adını yazdırdı. Fransız ekibi ilk maçı evinde 1-0 kazanmıştı.

Fransa'daki ilk maçı 1-0 kaybeden Inter, saha ve seyircisi önündeki maça çok hızlı başladı. Henüz 8. dakikada sağ kanattan Zanetti ile gelişen Inter atağında top, Marsilya savunmasından sekti. Kale sahası önünde topu önünde bulan Sneijder'in vuruşunu ise kaleci Mandanda çıkardı.

Marsilya karşısında büyük bir üstünlük kuran Inter, 11. dakikada da gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Sneijder'in etkili ortasına göğsüyle vurdu ancak kaleci Mandanda, yine inanılmaz bir refleksle kurtardı.

Maçın başındaki bu üstünlüğün ardından, herkes Inter'in golü ne zaman atacağını düşünmeye başladı. Ancak konuk takım Marsilya, kalesinde yaşadığı yüzde yüzlük iki pozisyondan sonra, oyunda dengeyi kurmayı başardı.

İlk yarının sonlarına doğru ise Fransız ekibi, daha fazla topla oynayıp, Inter sahasında gol aramaya başladı. Marsilya da yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı ve mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı da Marsilya'nın iyi oyunuyla başladı. Sahasında aldığı 1-0'lık galibiyeti korumak isteyen Fransız ekibi, zaman zaman oyundaki tempoyu da düşürerek, oyunun soğumasını da sağladı.

Ancak 75'inci dakikada Inter, Arjantinli oyuncusu Milito'nun golüyle 1-0 öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunun ardından, Marsilya ceza sahasında oluşan karambolde top, son olarak Diego Milito'nun önünde kaldı. Arjantinli'nin son vuruşu da Marsilya ağlarıyla buluştu.

Ancak Fransız ekibinin pes etmeye niyeti yoktu. Son dakikaya kadar, turu getirecek golü arayan Marsilya'da Brandao, 90+2. dakikada Inter savunmasının arkasına sarktı ve sert vuruşuyla mücadeleye 1-1'lik eşitliği getirdi.

Kalesinde gördüğü bu golün ardından 2 gole ihtiyacı olan Inter, son bir hamle ile Marsilya kalesine yüklendi. Kaleci Mandanda, Pazzini'yi düşürdü ve penaltıya sebep oldu. Aynı zamanda ikinci sarı kartını gören Mandanda, kırmızı kartla da oyun dışında kaldı.

90+6. dakikada topun başına geçen Pazzini, Inter'i 2-1 öne geçirmesine rağmen, hakem Pedro Proença, başlama vuruşunun yapılmasına izin vermedi ve son düdüğü çaldı. Marsilya, bu sonucun ardından çeyrek finale çıkan takım oldu.

Sayfa Yükleniyor...