Nou Camp'ta Messi'nin rekorlar gecesi!

İspanya La Liga'da Barcelona, sahasında Granada'yı 5-3 ile geçerken, hat-trick yapan Messi rekorları alt üst etti. Attığı 2. golün ardından, Barcelona kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını ele geçiren Arjantinli, Cesar Rodriguez'in rekorunu henüz 24 yaşında kırmayı başardı.

NTV Spor 20.03.2012 - 23:52
Nou Camp'ta Messi'nin rekorlar gecesi!

İspanya La Liga'da Barcelona, sahasında Granada'yı 5-3 ile geçerken, hat-trick yapan Messi rekorları alt üst etti. Attığı 2. golün ardından, Barcelona kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını ele geçiren Arjantinli, Cesar Rodriguez'in rekorunu henüz 24 yaşında kırmayı başardı.

Lionel Messi, aynı zamanda Barcelona adına bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını da ele geçirdi.

NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanan maça çok hızlı başlayan ev sahibi Barcelona, henüz 4. dakikada Xavi ile 1-0 öne geçti. Sol kanattan Cuenca'nın ortasında Messi, Xavi'nin önüne kafayla bıraktı. Tecrübeli Xavi de şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

17. dakikada yine Cuenca ile başlayan Barcelona atağında soldan yapılan orta, arka direğe sekti. Orada topla buluşan Messi, köşeye güzel bir vuruş yaptı ve Barcelona adına farkı 2'ye çıkardı. Messi, bu golle aynı zamanda Barcelona kariyerindeki 232. gole ulaştı ve Katalanların tarihindeki en golcü oyuncu olan Cesar Rodriguez'i yakaladı.

İlk yarının sonuna kadar baskılı oyununu sürdüren Barcelona, farkı artırmak için yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve devreyi 2-0'lık üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıda ise Granada, en azından farkı azaltmak için Barça kalesine gitmeye başladı. 55. dakikada Diego Mainz'in kafa golüyle umutlanan Granada, 62'de ise penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Siqueira, Granada adına 2-2'lik beraberliği sağladı.

Bu golün ardından Barcelona, beklendik bir şekilde rakip kalede baskısını kurdu. Yeniden öne geçmek için fazla beklemeyen Katalanlar, 67'inci dakikada savunmanın arkasına sarkan Messi'nin şık golüyle yeniden öne geçmeyi başardı. Bu gol, Barcelona tarihi ve Messi'nin kariyeri açısından çok önemliydi. Barcelona kariyerindeki 233. golü atan Arjantinli Lionel Messi, kulübün en golcü oyuncusu unvanını, Cesar Rodriguez'den devraldı.

Tekrar öne geçmeyi başaran Barça, 82'inci dakikada da genç oyuncusu Tello ile skoru 4-2 yaptı. Messi'nin sol çaprazdan şutu kaleciden döndü, dönen topu tamamlayan Cristian Tello, şık bir vuruşla Granada filelerini havalandırdı.

Son dakikaya kadar farkı artırmak için baskısını devam ettiren Barcelona'da gecenin adamı Messi, yeniden sahne aldı. 86'ıncı dakikada Alves'in ara pasıyla hareketlenen Arjantinli, kaleciyi de geçip, Barcelona'nın 5. golünü attı. Bir önceki golünde kulübün en golcü oyuncusu unvanını ele geçiren Messi, bu golün ardından ise Barcelona adına bir sezonda en fazla gol atan futbolcu oldu.

Messi'nin bir rekor daha kırdığı gecede 5-2 öne geçen Barcelona, 89'da ise kalesinde bir penaltı golü daha gördü. Yine Alves'in sebebiyet verdiği penaltıda topun başına geçen Siqueira, farkı 2'ye indiren golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona, Messi'nin tarihe geçtiği maçta Granada'yı 5-3 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından La Liga'da puanını 66'ya çıkardı ve lider Real Madrid ile arasındaki puan farkını, maç fazlasıyla 5'e indirdi.

Sayfa Yükleniyor...