Messi, kırılacak rekor bırakmıyor!

Lionel Messi, Granada ile oynanan maçta attığı 3 golle Barcelona tarihine geçti. Messi, henüz 24 yaşında ve Barcelona'nın resmi maçlarda en fazla gol atan oyuncusu olma ünvanını eline geçirdi.

NTV Spor 21.03.2012 - 17:40
Messi, kırılacak rekor bırakmıyor!

Lionel Messi üstün tekniğini, fiziğinden beklenmeyecek bir güç, saha görüşü,  devamlılık ve bitirici gol vuruşları ile süsleyebilen belki de tek futbolcu. Tüm bu özellikleri onu bir gol makinesine çevirmiş durumda. Öyle ki Messi,  henüz 24 yaşında ve Barcelona tarihinin en golcü futbolcusu ünvanının artık yeni sahibi.

Arjantinli yıldız, Granada karşısında yaptığı hat-trick ile resmi maçlarda toplam gol sayısını 234'e çıkardı. Böylece 1950'lerde katalan ekibinin formasını giyen Sergio Rodriguez'in 232 gollük rekorunu tarihe gömdü. Daha önce Rodriguez'in 235 gol attığı sanılıyordu. Ancak yapılan araştırma, 3 golün özel maçlarda atıldığını ortaya koydu.

Barcelona'daki 8. sezonunu geçiren Arjantinli yıldız, bu sezon La Liga'da 27 maçta tam 34 gol attı. Geçen sezon toplam 53 gol atan Messi, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi de göz önüne alındığında bu sezon bitime daha 2 ay olmasına karşın şimdiden 54 gole ulaşmış durumda.

"SADECE MICHAEL JORDAN İLE KIYASLAYABİLİRİZ"
Granada maçı sonrası oyuncusuna övgüler yağdıran Teknik Direktör Pep Guardiola, "Henüz 24 yaşında bu kadar çok gol atması inanılmaz. Üstelik attığı gollerin birçoğu da sıradışı. Her spor dalını domine eden, herkesin örnek almak istediği özel bir oyuncu vardır. Sanırım bu açıdan Messi'yi sadece Michael Jordan ile karşılaştırabiliriz" dedi.

Messi daha ne kadar ileri gidebilir? İspanyol basını, Messi'nin Barcelona tarihinin en golcü oyuncusu olmasının ardından işte bu soruya yanıt arıyor... "El Pais" Messi için; "O şu anda dünyanın en iyisi... Amacı gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olmak... Henüz 24 yaşında olduğu düşünüldüğünde futbol tarihinde nasıl bir iz bırakacağını şimdiden kim bilebilir" ifadelerini kullanıyor.

"El Mundo Deportivo" ise şimdiden Messi'nin notunu vermiş... Gazete; "Messi, gerçek hayatta playstation'dan daha iyi olan tek futbolcu. Golleri, çalışkanlığı, asistleri ile sahada kendisinden başka kimse yokmuş gibi oynuyor. O kesinlikle 1 numara" yorumunu yapıyor.

"El Correo" gazetesi ise Messi'nin gollerinin detaylı bir analizini yapmış. 2004-2005 sezonunda henüz 17 yaşındayken ilk kez Barcelona forması giyen Messi'nin, ilk 3 sezonunda toplam 41 gol atabildiğini hatırlatan gazete, Arjantinli yıldızın patlamasının Guardiola'nın göreve gelmesine denk düştüğünü hatırlatıyor. "El Correo", Guardiola'nın tüm takımı yıldız oyuncu etrafında şekillendirmesi sonucu Messi'nin ilk sezonda 38, ikinci sezonda 47 ve geçen sezon 53 gol attığını belirtiyor. Messi'nin bu sezon ise şimdiden 54 golü var. Üstelik Arjantinli yıldızın önünde 10 lig maçı - 1 Kral Kupası finali ve Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak en az 2 maç bulunuyor.

El Correo, Messi'nin 189 golü sol ayağıyla, 34 golü sağ ayağıyla, 9 golü kafasıyla, 1 golü göğsüyle ve 1 golü de eliyle attığını yazıyor. Tüm bu istatistikler bir yana, herkesin ortak görüşü; Messi'yi canlı olarak izleyebilecek yaştaki şanslı bir futbolsever kuşağının bugünlerde dünya üzerinde hüküm sürdüğü...

Sayfa Yükleniyor...